İzolasyon kurallarını ihlal eden kul hakkına girer - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

İzolasyon kurallarını ihlal eden kul hakkına girer

Bu haber 20 Eylül 2020 - 12:34 'de eklendi ve 96 views kez görüntülendi.

Ülke genelindeki 90 bin camide, cuma vaazında vatandaşlara koronavirüs tedbirleri anlatıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı tüm camilerde, cuma namazı öncesinde vatandaşlara koronavirüs tedbirleri hakkında bilgi verdildi.

Siirt İl Müftülüğü, cuma vaazında vatandaşlara yeni tip kooronavirüs (Kovid-19) tedbirlerini anlattı.

– İzolasyon kurallarını ihlal eden kul hakkına girer

Siirt Tarihi Ulu Camii’de cuma namazı öncesi cemaate hitap eden Siirt İl Müftü Vekili Muhammed Özdemir, evde izolasyon kurallarını ihlal edenlerin kul hakkına gireceğini belirtti.

Tedbirleri ihmal edenin büyük bir vebal taşıdığına dikkati çeken Özdemir, şöyle devam etti:

“Önemli bir sürecin içindeyiz. Tedbirlere uymak, biz Müslümanların olmazsa olmazı ve imanımızın gereği olmalıdır. Dinimiz bize insanlara zarar vermemeyi emrediyor. İzolasyonda kaldığımız süre içinde dışarıya çıkmamak, imanımızın bize bir emridir. Bir kişi ‘sıkıldım nasıl olsa kimse beni görmez’ deyip izolasyon kurallarını ihlal ederse, Allah onu görür. Melekler sizi görür. Bu günahtır. İnsanlara eğer bu virüsü bulaştırırsanız, kul hakkına girer, vebal taşırsınız. Hastalıkları toplum arasında yayan insanlardan biri siz olursanız, bunun cezasını çekersiniz. Yok eğer sabrederseniz, Peygamber Efendimizin emrini yerine getirmenin sevabını alırsınız. Her Müslüman mutlaka evde izolasyon sürecinde belirtilen kuralara uymalı, karantinadan ayrılmamalıdır.

KAYNAK: DİYANET HABER