İYİ Partili vekil, Akşener Kürt Açılımına Hazırlanıyor. - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

İYİ Partili vekil, Akşener Kürt Açılımına Hazırlanıyor.

Bu haber 27 Şubat 2020 - 20:39 'de eklendi ve 179 views kez görüntülendi.

Millet İttifakı yani CHP ve İYİ Parti ve diğer partilerin HDP tutumunda İYİ Parti’nin açıklamaları kafaları karıştırırken, uygulanan siyasi manevralar her zaman yazdığımız gibi tribüne oynamak olarak nitelendirildi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın HDP kongresinde yaptığı CHP’ye yönelik yerel seçimdeki tutumunun gerekli olduğunu ama artık bunun açık seçik şekillenmesi gerektiğini açıklamıştı.

Tam bu noktada İYİ Parti’den açıklama gelmiş, İyi Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu CHP’nin tavrına göre tavır belirleyeceklerini açıklamıştı.

CNN Türk’teki Tarafsız Bölge programında Ahmet Hakan’ın konuğu olan İyi Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu yeni açıklamasında HDP ile yan yana gelmeyeceklerini söyledi.

Ağıralioğlu,İttifak içerisinde, oy pusulasında, HDP ile aynı yerde olmaya razı olmadıklarını açıkladı. HDP’nin terörle mesafesini ayarlayamadığını ve Türk siyasetinin burada enfekte olduğunu ifade etti.

Akşener açılıma hazırlanıyor

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı ise konu ile alakalı olarak sanki HDP’ye gözkırpar nitelikte açıklamalar yapması en başta söylediğimiz ‘tribüne oynamak’ tabirini akıllara getiriyor.İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı T24’e yaptığı açıklamada ‘İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Kürt sorunu konusunda bir açılım yapmak istiyor mu?’ sorusuna çok ilginç bir cevap vererek, Akşener’in bir açılıma hazırlandığını söyledi.

Subaşı ayrıca ‘Kürt yurttaşların isteklerini de katı milliyetçi refleksi ve bölünürüz kaygıları nedeniyle uzun yıllar duymak istemedi’ sözleriyle İYİ Parti’deki Kürt açılımının fişeğini ateşlemiş oldu.

İYİ Parti’den iki farklı HDP yorumu

Yukarıdaki iki açıklamanın İYİ Parti’den çıktığının altını çizmekte fayda var. Bir tarafta İYİ Parti sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu’nun ‘HDP ile yan yana gelemeyiz’ açıklaması, diğer yandan İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı’nın Akşener’in Kürt açılımı yapacağına dair açıklaması.

Ne dersiniz İYİ Parti bu karmaşayı bileri mi yapıyor?

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı