İYİ PARTİLİ ÖZDAĞ'A "MİT" FEZLEKESİ - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

İYİ PARTİLİ ÖZDAĞ’A “MİT” FEZLEKESİ

Bu haber 16 Nisan 2020 - 18:41 'de eklendi ve 160 views kez görüntülendi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ hakkında MİT görevlisinin isim ve rütbelerini kamuoyuyla paylaştığı gerekçesiyle dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle fezleke hazırlandı.

 İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı Aytun Çıray, Özdağ’ın suç işlemediğini ve her zaman yanında olduklarını belirterek, “Başta Sayın Erdoğan olmak üzere birçok kişi bu konuyu konuştu. Bir devlette çifte standart olmaz” dedi. Çıray, Silivri Cezaevinde hayatını kaybeden MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu’nu da hatırlatarak, “İfşa edilerek Silivri Cezaevine atıldı, şüpheli ölümle hayatını kaybetti” dedi.

Özdağ, 26 Şubat 2020 günü Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Libya’da şehit olan iki Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) görevlisinin isim ve rütbelerini kamuoyuyla paylaşmıştı. Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2937 sayılı “Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu” 27. Maddesine muhalefet ettiği gerekçesiyle Özdağ hakkında yürüttüğü soruşturma sonuçlandı.

Başsavcılık Parlamenterler Bürosu tarafından Özdağ hakkında atılı suç kapsamında fezleke hazırlandı. Beş sayfadan oluşan fezlekede, Özdağ hakkında fezleke tanzimini gerektirir, yeterli ve kanunu delilinin mevcut olduğu belirtilerek “Anayasa’nın 83. Maddesine istinaden dokunulmazlığının kaldırılması” istendi. 

‘ÖZDAĞ’IN YAYINDAYIZ’

İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Özdağ hakkındaki fezlekeye tepki gösterdi. Çıray Özdağ ve haberi yapan gazetecilerin suç işlemediğinin altını çizerek, “Ümit Bey yıllarca bu ülkeye hizmet etmiş, vatansever bir siyasetçi ve öğretim üyesi. Kanunu, hukuku ve devletin çıkarlarını çok iyi bilir. Kendisi hukuksuz hiçbir şey yapmaz. Biz onun yayındayız. Türkiye artık hukuk devleti olmak zorundadır” diye konuştu

‘SAYIN ERDOĞAN’DA KONUŞTU’

Çıray, haberle ilgili kimsenin hapiste olmaması gerektiğini vurgulayarak, “Biz devletin önemli kurumlarının korunmasından yanayız. MİT Kanunu da doğru olarak değerlendiriyoruz. İsnat edilen suçlar kanunda yer almıyor. Çünkü başta Sayın Erdoğan olmak üzere birçok kişi bu konuyu konuştu. Bir devlette çifte standart olmaz” dedi.

KOZİNOĞLU’NU HATIRLATTI

MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu’nun Silivri Cezaevinde öldüğünü hatırlatan Çıray, “İfşa edilerek Silivri Cezaevine atıldı, şüpheli ölümle hayatını kaybetti. Biz her zaman TSK, MİT ve polisin namusunu, namusumuz kabul ederiz. Bizlerin namusu da bu kurumlara emanettir: Hukuk kurumu da bunun içinde” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, yarın TBMM’de konuya ilişkin basın toplantı düzenleyecek.