İşte Beklenen son.... Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı açık açık ‘özerklik’ dedi! - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

İşte Beklenen son…. Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı açık açık ‘özerklik’ dedi!

Bu haber 02 Ocak 2023 - 23:42 'de eklendi ve 5 views kez görüntülendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun hukuk ve siyasi işler başdanışmanı yaptığı Nuşirevan Elçi “Zaten CHP iktidar olmadığı sürece bu sorunu çözemez. Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi diyoruz artık adı özerklik veya başka türlü de konulabilir. Bunun değiştirilmesi gerekiyor.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu, Doğu Masası çalışmaları kapsamında ekim ayı sonunda partisine katılan, eski Şırnak Baro Başkanı Avukat  NUŞİREVAN Elçi ’yi Başdanışman olarak atamıştı. Kılıçdaroğlu, NUŞİREVAN Elçi ‘yi “Hukuki ve siyasi” konularda çalışmalar yapmak üzere başdanışman olarak görevlendirmişti.

‘ADI ÖZERKLİK KONABİLİR’

Elçi Barzanilerin yayın organı Rudaw’a verdiği röportajda çok tartışılacak açıklamalar yaptı.

Elçi kendisine yöneltilen, “CHP’nin şu an Kürt hakları konusundan ne tür bir projesi bulunuyor? Yani programında Kürtlerin haklarının verilmesi konusunda nasıl bir programı var?” sorusuna verdiği yanıtla “Zaten CHP iktidar olmadığı sürece bu sorunu çözemez. Projeleri tabii ki var. Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi diyoruz artık adı özerklik veya başka türlü de konulabilir. Bunun değiştirilmesi gerekiyor zaten. Tüm yetki ve imkanların tek bir yerde toplanması zaten başından beri yanlıştı.” dedi.

‘KÜRDİSTAN’ SAVUNMASI

Elçi, daha önce gündeme gelen Kılıçdaroğlu’nun “Kürdistan lafından çok rahatsız oluyorum” dediği iddiasının doğru olmadığını belirterek şunları ekledi:

Bu sözleri duyduktan sonra, ben de kendisine sordurdum ve “Ben böyle bir şey demedim” dedi. Bunu ben de google de diğer yerlerde baktım araştırdım. Böyle bir şey dememiş. Böyle bir şey söylediğini belirten kimse iftira atmıştır.

NUŞİREVAN ELÇİ KİMDİR?

NUŞİREVAN Elçi , 1994 yılında Hür Kürtler platformunda yer aldı. 1996 yılında amcası olan, Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Şerafettin Elçi’nin genel başkanı olduğu Demokratik Kitle Partisinde yer aldı. 2006 yılında kurulan KADEP’in kurucuları arasında yer aldı. 1999 yılında Cizre’de avukatlık mesleğine başladı.

2013 yılında Şırnak Havalimanı’na amcası Şerafettin Elçi’nin adının verilmesi nedeniyle dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’a teşekkür eden  NUŞİREVAN Elçi, “Sayın Başbakan’ın vefası bize onur verdi. Şerafettin Elçi isminin verilmesi sadece bizi değil tüm bölgeyi mutlu etti. Çözüm sürecindeki en önemli adımlardan biri oldu. Sayın Elçi’nin adına yakışan karşılama yapılacak” dedi. Nuşirevan Elçi havalimanı açılışında Tayyip Erdoğan için deve keseceklerini de ifade etmişti.

Nuşirevan Elçi, ”Ergenekon davası benim kanaatime ve sanırım buradaki pek çok kişinin inancına göre asrın davasıdır.” demişti.

2009 yılında DTP’li bölge belediye başkanları ile buluşan Elçi, FETÖ’nün kumpasını şu sözlerle savunmuştu:

“Ergenekon davası benim kanaatime ve sanırım buradaki pek çok kişinin inancına göre asrın davasıdır. Türkiye’nin geçmişiyle yüzleştiğini ilk kez bu kadar net görüyoruz. Bu süreçte biz de Baro olarak elimizden geldiğince olayların karanlık yüzünün ortaya çıkması için çabalamaktayız.”

OPERASYONA DESTEK

Elçi, dönemin Kayseri İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz’ün gözaltına alınmasının ardından yaptığı açıklamada “Şimdi Ergenekon soruşturmasının Türk yargısının önemli mihenk taşlarından biri olacağını düşünüyoruz. Bölgeye sıçramasını aylardır bekliyoruz. Temizöz en az Levent Ersöz kadar bölgede faili meçhuller konusunda etkisi olan bir komutandı.” demişti.

ÖCALAN’LA GÖRÜŞÜLMESİNDEN MEMNUN OLMUŞTU

Sözce çözüm sürecinde terör örgütü elebaşı APO ile yapılan görüşmeleri değerlendiren Nuşirevan Elçi, görüşmeye sevindiklerini belirterek “Amcam yaşasaydı bu süreci en çok sevinen o olurdu. Malesef buna ömrü yetmedi” demişti.

Şerafettin Elçi’nin cenazesi terör örgütü sembolleri arasında defnedilmişti.