‘İstanbul sözleşmesinden çekilmemiz doğru değil’ diyen Akşener LGBT’ye destek mi veriyor? - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

‘İstanbul sözleşmesinden çekilmemiz doğru değil’ diyen Akşener LGBT’ye destek mi veriyor?

Bu haber 04 Temmuz 2020 - 10:14 'de eklendi ve 125 views kez görüntülendi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Sözcü’nün Youtube kanalında Nevşin Mengü’nün canlı yayın konuğu oldu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener gündeme dair flaş açıklamalarda bulundu. Bunlardan biride “İstanbul Sözleşmesi” konu idi.

Nevşin Mengü’nün sorusuna Akşener şöyle cevap verdi:“Kadına şiddetle ilgili ilk genelgeyi yazan kişiyim ben. O dönemin polisleri aile terapisti gibi aileleri barıştırmaya çalışırdı. Ben polislerin olaya müdahil olmadan hastane ve mahkemeye sevk etmesini istedim. Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesini doğru bulmuyorum. Metnin tamamını okumuş biri olarak söylüyorum bunu.

1997’de polis karakollarına bu genelgeyi yazmış bir içişleri bakanı olarak bunun dışında davranmam mümkün mü? İnsan hakları üzerinden bakılmış orada ama ağzını açanları çirkin suçlamalar yapılıyor orada.

Ben Meral Akşener olarak torunumun eşcinsel olmasını istemem. Beğenirsiniz beğenmezsiniz. Ama bunu tercih eden birinin de bu tercihi için dayak yemesini istemem. İşin özünü kaçırtırsanız İstanbul Sözleşmesi gider sonra dayak yer kalırsınız.

Köylerde, daha küçük toplumlarda biraz daha erkek şiddeti düşük, çünkü aileler birbirine yakın oturuyor. O kızın abisi, babası, amcası etrafında oturuyor. Onlar taşınıyor metropole, erkek, kadın gündelik işlere giriyor. Ben kendini dindar tanımlayan bir kadınım. İlk iş olarak çocuk okutmaya başlıyorlar, ilk kavga genellikle buradan başlıyor. Ekonomik gerekçelerle.”