Irak Türklerine ‘Barzani’ baskısı mı? Erşat Salihi istifa ediyor! - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

Irak Türklerine ‘Barzani’ baskısı mı? Erşat Salihi istifa ediyor!

Bu haber 28 Mart 2021 - 19:27 'de eklendi ve 148 views kez görüntülendi.

Yaklaşık 10 yıldan bu yana Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanlığı görevini yürüten Erşat Salihi bugün istifa ediyor. Salihi’nin Barzani’ye karşı tutumu nedeniyle istifaya zorlandığı iddia ediliyor.

Son dönemde başta Sincar olmak üzere Irak sahasındaki hareketlilik devam ederken, Irak Türkmen Cephesi’nde deprem etkisi yaratan bir haber tartışmaları beraberinde getirdi. 

Yaklaşık 10 yıldan bu yana Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanlığı görevini yürüten Erşat Salihi’nin bugün istifa edeceği öğrenildi. 

‘DAVAMDAN ASLA VAZGEÇMEM’

Konuya ilişkin Habertürk yazarı Kürşad Zorlu’ya konuşan Salihi, “Bu bir bayrak yarışıdır. Mücadelemden ve davamdan asla vazgeçmem. Görevi devredeceğim arkadaşlara elimden gelen desteği vereceğim. Biz Türk’üz, Türkiye ve Türk milleti benim her vakit baş tacımdır.” ifadelerini kullandı. 

Salihi neden istifa ettiğiyle ilgili bilgi vermekten kaçınırken, Türkmeneli Cephesi’nin resmi Twitter hesabından dikkat çeken bir açıklama geldi. 

‘GÖREVİ BIRAK EMRİ…’

Açıklamada Erşat Salihi’nin önüne zorla “görevi bırak emri” konulduğu belirtildi, “Barzani” vurgusu yapıldı:

“Başkan Erşat Salihi Ankara’ya gidiyor. Tesadüf ki her yıl önüne zorla koyulan görevi bırak emri yine tazeleniyor ve yine baskı ile… Rahatsız olduğunuz şey Barzani tayfası gibi Bozkurt mu yoksa bölgede Milletimizi Sünni-Şii demeden birleştiren Türk Milliyetçiliği mi?“

İstifasını açıklamadan önce resmi Twitter hesabından açıklama yapan Salihi şöyle demişti:

“Kendimizi tanıyalı, davaya hizmeti özümüze amaç bildik ve bilmeye de devam edeceğiz. Daha yolun ortasındayız. Asla ve asla geri adım atmak yok. Millete, davaya, Türkmeneli’ye ve Türk dünyasına, birlik beraberliğimizi koruyarak hizmete kaldığımız yerden devam edeceğiz.”

Barzani ile görüşmeyi reddettiği için istifaya zorlandığı iddia edilen Salihi son olarak “Kerkük Kürdistan olmaz. Bu hayalden vazgeçin” çıkışında bulunmuştu.

Irak sahası son olarak Sincar’daki hareketlilikle gündeme gelmişti. Operasyonun Barzani’nin liderliğini yaptığı KDP Peşmergeleri ile birlikte yapılacağı konuşuluyor.