HDP'Lİ 5 BELEDİYEYE KAYYIM ATANDI - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

HDP’Lİ 5 BELEDİYEYE KAYYIM ATANDI

Bu haber 23 Mart 2020 - 21:17 'de eklendi ve 198 views kez görüntülendi.

HDP yönetimindeki Batman Belediyesi Eş Başkanları Mehmet Demir ve Songül Korkmaz ile Diyarbakır’ın Silvan Belediyesi Eş Başkanları Naşide Toprak ve Abbas Azizoğlu ve Eğil Belediye Başkanı Mustafa Akkul görevden alınırken, Diyarbakır’ın Lice ve Ergani belediye başkanları da görevden alınarak yerlerine kayyım atandı.

Kayyım atanmasıyla birlikte görevden alınan Silvan Belediyesi Eş Başkanı Naşide Toprak ve Ergani Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Kaya gözaltına alındı.

Batman Milletvekilleri Ayşe Acar Başaran ve Necdet İpekyüz, belediye önünde basın açıklaması yaptı. İpekyüz, “Bütün dünyaya sesleniyoruz. Bütün dünya salgından söz ederken ölümlerle baş etmeye çalışırken en temel şeyin dayanışma olduğu dile getirilirken bu sabah tekrar bir düşmanlık bir hukuksuzlukla kayyımlar atandı. Bu gasptır, bu işgaldir, bu düşmanlıktır. Özellikle Kürtlerin kendi tercihlerini yaparken halkla beraber yönetmeye talip olan bu bir yönetime bu yapılanı kınıyoruz. Tarih bunu şöyle yazacak: En zor anda, en kabul edilemez anda insanlar yaşam mücadelesi verirken insanların yaşamını tehdit altına alan kötü uygulamalarıyla örnek olan bir despot yönetim olarak tarihe geçeceklerdir” dedi.