HATAY’DAKİ DİN İNSANLARINDAN ORTAK MESAJ - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

HATAY’DAKİ DİN İNSANLARINDAN ORTAK MESAJ

Bu haber 01 Nisan 2020 - 19:25 'de eklendi ve 150 views kez görüntülendi.

Atatürk’ün sözleriyle virüsü yenmek için bilimin önemine dikkat çeken Hristiyan, Musevi ve Müslüman din insanları, “kardeşlik ve barış” mesajı verirken vatandaşlara “Evde kal” çağrısı yaptı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye’de de tespit edilen Corona virüs salgınına karşı alınan önlemler devam ederken, barışın, sevginin, huzurun ve kardeşçe yaşama kültürünün en güzel örneklerinin verildiği Hatay’dan bilim sesleri yükseliyor. Hataylı din adamları, Hataylılara Corona virüse karşı tedbirlere uyulması yönünde mesajlar verdi. Atatürk’ün bilime verdiği önemi hatırlatan din adamları hem “Evde Kal” çağrısı yaptı hem de kişisel hijyene önem verilmesi yönünde uyarılarda bulundu.

Antakya Rum Ortodoks Kilisesi Pederi Dimitri Doğum, koronavirüsün tüm dünyayı etkisi altına aldığını ve Türkiye’de de tespit edildiğini hatırlatarak, “Devletin ilgili kurumlarının aldığı önlemlere istisnasız herkesi uyması gerekiyor. İnsanlık bu zor günlerden çıkacaktır. Bu süreçte herkes kişisel temizlik ve bakımına bir kat daha fazla özen göstermelidir” dedi. Doğum süreçte referansın ilim, bilim ve akıl olması gerektiğine dikkat çekerek, Atatürk’ün “Hayattaki en hakiki mürşit ilimdir” sözünü hatırlattı: “Bunu unutmamalı, bu bilinçle hareket etmeliyiz.” Zor günlerin geçmesi için dua ettiklerini belirten Doğum, “Her şey normale döndükten sonra herkesi özel ve güzel şehir Hatay’a bekliyoruz. Yetkililerin açıklaması doğrultusunda 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın günleri evde geçirmeye devam etmelerini rica ediyoruz” diye konuştu.

‘SAĞLIK ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜRÜ BORÇ BİLİYORUZ’

Hatay Musevi Cemaati Üyesi Azur Cenudioğlu, insanları sevdikleri ve ülkesi için doktorların söylediklerine kulak vermesi gerektiğini vurgulayarak,  bilimin önemini anlattı:

“İnanıyoruz ki bugünleri bilim ve tıbbın imkanlarıyla geride bırakacağız. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ‘Benim manevi mirasım bilim ve akıldır’ demiştir. Bu sözleri sıkıntılı ve zor olan bugünleri atlatırken bir kez daha hatırlamalı ve bilimin yolundan ayrılmamalıyız.”

‘65 YAŞ VE ÜSTÜ VATANDAŞLARIMIZI DUYARLILIĞA DAVET EDİYORUZ’

“Hayatın yeniden normale dönmesi için dualarımızı ediyoruz” diyen Cenudioğlu, geleceğe ilişkin şunları açıkladı: “İnanıyoruz ki güzel günler yakındır ancak gelene dek yetkililerin yaptıkları açıklamalara harfiyen uyalım. 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın da duyarlılığa devam edip, bir süre daha evde kalmalarını temenni ediyoruz. Bugünler geçtiğinde Hatay’da mutlulukla buluşalım. ”

‘SAĞLIK ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜRÜ BORÇ BİLİYORUZ’

Hatay’da din görevlisi imam Yusuf Esatoğlu şunları söyledi:

“Canını dişine tarak haftalardır görev başında olan, kendi yaşamlarından feragat ederek virüsle mücadele eden ülkemiz sağlık çalışanları başta olmak üzere tüm sağlık görevlilerine teşekküre borç biliyoruz. Hatayımızın bağımsızlığını borçlu olduğumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘Türk milletinin yürümekte olduğu ilerleme uygarlık yolunda elinde ve kafasında tuttuğu meşale pozitif bilimdir’ demiştir. Dünyada insan sağlığını tehdit eden virüse karşı tüm önlemlerimizi bilimin ve bilim insanlarının işaret ettiği şekilde gerçekleştirmeliyiz.”

‘GÜZEL GÜNLERİ EL BİRLİĞİ İLE KARŞILAYALIM’

“Koronavirüs salgınına karşı önlemler devam ederken, barışın, sevginin ve kardeşçe yaşama kültürünün en güzel örneklerinin verildiği Hatay ve tüm dünyada güzel günlerin sağlıkla yeniden yaşanacağına inanıyorum. Bunu için her daim dua ediyoruz. Lütfen sağlık çalışanlarımızın çabalarına yetkililerin uyarılarına uyarak yardım edelim. El birliği ile sağlıklı günleri birlikte karşılayalım. Bir diğer isteğimiz de risk grubundaki 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın bir süre daha evlerinde vakit geçirmeleridir. Hepimiz bu zor günleri hep beraber atlatalım. Yüce Rabbimden dileğim bu salgının ülkemiz ve dünyamız üzerinden kaldırmasıdır.”

‘DÜNYA TARİHİNE GEÇECEK BİR SALGIN’

Kendisi de koronavirüse yakalanan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş,  salgının dünya tarihine “hazırlıksız yakalanmış bir salgın” olarak geçeceğini belirterek, şu tavsiyelerde bulundu: “Hepimiz hijyen kurallarına uymalı, sosyal mesafeyi korumalı ve dezavantajlı kesim olarak görülen 65 yaş ve üstü vatandaşlarımız başta olmak üzere mecbur olmadıkça evlerimizden çıkmamalıyız.

‘ATATÜK’ÜN ‘HATAY BENİM ŞAHSİ MESELEMDİR’ SÖZÜNÜ HATIRLATTI

“Hatay benim şahsi meselemdir’ diyerek, dahiyane bir fikirle anavatana katılmamızı ve ‘Yalnız ilimin ve fennin yaşadığımız çağda gelişmesini idrak etmek ve ilerlemesini zamanında izlemek şarttır’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylemlerine uygun olarak bu ve bunun gibi felaketleri aklı ve bilimle yenebileceğimizi, bilimin ne kadar önemli olduğunu unutmamalıyız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu sözlerini bizlerin yolunu aydınlatan ışık olarak görmeli ve bu felaketin ülkemiz üzerinden gitmesinden sonra sevgi, barış, huzur ve kardeşliğin en güzel örneklerin yaşadığımız Hatay’da sizleri ağırlamaktan mutlu olacağımızı belirtmek istiyorum. Sağlıcakla evlerimizde kalın diyorum.”

KAYNAK : ANKA HABER AJANSI