FETÖ’den ihraç edilen hakim İYİ Parti’de görevlendirildi - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

FETÖ’den ihraç edilen hakim İYİ Parti’de görevlendirildi

Bu haber 02 Ocak 2023 - 23:28 'de eklendi ve 5 views kez görüntülendi.

FETÖ bağlantısı nedeniyle Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından meslekten ihraç edilen eski hakim Engin Yıldırımer’in İYİ Parti tarafından Silivri İlçe Seçim Kurulu’nda görevlendirildiği belirtildi.

Sabah’tan İlker Turak’ın haberine göre, FETÖ’nün Samanyolu Televizyonu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’yı yetkisi olmadığı halde dosyasına mütalaa vererek tahliye etmeye hazırlanırken HSK tarafından ihraç edilen eski Silivri 2. İnfaz Hakimi Engin Yıldırımer, İYİ Parti tarafından Silivri İlçe Seçim Kurulu’nda görevlendirildi. Bylock kullanıcısı olan Yıldırımer, itirafçı olduktan sonra avukatlık yaptığı öğrenildi.

Terör Örgütü üyeliğinden tutuklanan İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi eski hakimi Mustafa Başer’in tahliyesine karar verdiği Samanyolu Yayın Grubu Başkanı   Hidayet Karaca avukatı aracılığıyla Silivri 2. İnfaz Hakimliğine başvurarak tahliye müzekkeresinin iade kararının kaldırılarak tahliye işleminin yapılmasını talep etmişti.

Bu görüşe rağmen Engin Yıldırımer tahliye talebinde bulunmuş ve ardından Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından Yıldırımer hakkında inceleme ve soruşturma başlatmıştı. Yapılan inceleme ve soruşturmanın ardından 2. İnfaz Hakimi Engin Yıldırımer Hakimler ve Savcılar Kurulu kararıyla meslekten ihraç edilmişti.

BYLOCK KULLANICISI ÇIKMIŞTI

FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma suçlamasıyla Yıldırımer hakkında soruşturma başlatılmıştı. Yıldırımer’in, üniversite okuduğu dönemde örgüt evinde kaldığı, sonrasında sınav evlerinde hakimlik sınavına hazırlandığı ve hakim olduktan sonra örgütün sohbetlerine katıldığı, ByLock kullandığı soruşturma kapsamında tespit edilmişti.

Yıldırımer verdiği ifadede, ByLock uygulaması üzerinden örgütün bağımsızlar adı altında destek verdiği örgüte mensup ya da yakın kişilerin isimlerini içerir listenin gönderildiğini de itiraf etmiş ve ayrıca örgütün HSYK üyeliği için gösterdiği adaylara oy verdiğini kabul etmişti. Yıldırımer, örgütün yapısı, faaliyetleri, örgütle bağlantısı, örgüt mensupları hakkında faydalı bilgiler vererek itirafçı olmuştu.