Fenerbahçe - 3 BtcTurk Y. Malatyaspor: 2 - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA
AdanasporAkhisar BelediyesporAlanyasporAntalyasporBeşiktaşBursasporÇaykur RizesporFenerbahçeGalatasarayGaziantepsporGençlerbirliğiİstanbul BaşakşehirKardemir KarabüksporKasımpaşaKayserisporKonyasporOsmanlı SporTrabzonspor

Fenerbahçe – 3 BtcTurk Y. Malatyaspor: 2

Bu haber 27 Haziran 2020 - 20:46 'de eklendi ve 232 views kez görüntülendi.

Fenerbahçe yine acımadı. Son dakikaların takımı Fenerbahçe

Süper Lig Cemil Usta Sezonu 29. hafta mücadelesinde BtcTurk Yeni Malatyaspor’u ağırlayan Fenerbahçe, 3-2’lik skorla galibiyete uzanarak 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı.
Maçtan notlar
Fenerbahçe, geride kalan hafta oynanan Kasımpaşa maçının ilk 11’ine göre 3 değişiklikle sahaya çıktı.
Sarı-lacivertli ekipte sağ alt adalesindeki zarda kanama ve yırtık tespit edilen Tolga Ciğerci ile adalesinde sertleşme yaşayan Simon Falette, kadroda yer almadı. Bu iki oyuncunun yanı sıra, Kasımpaşa maçına ilk 11’de başlayan bir diğer oyuncu Ferdi Kadıoğlu ise teknik heyetin tercihi doğrultusunda yedek kulübesine çekildi.
Fenerbahçe’de, bu isimlerin yerine sakatlığı geçen Serdar Aziz, Jailson ve Mehmet Ekici sahaya sürüldü. 
Ayrıca, ailevi sebepler dolayısıyla ülkesi Slovenya’ya giden Miha Zajc da kadroda yer almadı.
Sarı-lacivertli ekip, BtcTurk Yeni Malatyaspor karşısında, Altay Bayındır, Nabil Dirar, Serdar Aziz, Luiz Gustavo, Hasan Ali Kaldırım, Jailson, Ozan Tufan, Deniz Türüç, Mehmet Ekici, Garry Rodrigues ve Vedat Muric 11’i ile mücadele verdi.
Jailson 106 gün sonra
Fenerbahçe’nin Brezilyalı futbolcusu Jailson, uzun bir aradan sonra ilk 11’de oynadı.
Savunmadaki eksikler nedeniyle uzun süre stoperde görev yapan ve kötü performansıyla tepki toplayan Jailson, Yeni Malatyaspor karşısında kendi pozisyonunda şans buldu.
Jailson, 106 gün sonra ilk 11’de görevlendirildi. Brezilyalı oyuncu, ligde son olarak pandemiden önce deplasmanda oynanan İttifak Holding Konyaspor maçında ilk 11’de sahaya çıkmıştı.
Serdar Aziz döndü
Sarı-lacivertli ekipte Serdar Aziz, BtcTurk Yeni Malatyaspor karşısında formasına kavuştu.
Sakatlığı sebebiyle Kasımpaşa karşısında forma giyemeyen tecrübeli stoper, ilk 11’deki yerini aldı.Gustavo yine stoperde
Fenerbahçe’nin tecrübeli futbolcusu Luiz Gustavo, BtcTurk Yeni Malatyaspor karşısında da savunmada görev yaptı.
Başarılı orta saha, geçtiğimiz hafta Kasımpaşa karşısında yine bu pozisyonda görevlendirilmişti.
Hikmet Karaman cezalı
BtcTurk Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, cezalı olması nedeniyle Fenerbahçe deplasmanında takımının başında görev yapamadı.
Ligde geride kalan hafta oynanan Göztepe maçında kırmızı kart gören Karaman, 1 maç ceza almıştı. Karaman’ın yerine yardımcısı Hasan Özer takımın başında sahaya çıktı.
Maçtan dakikalar
30. dakikada Muric’in şutunda ceza sahasında savunmadan seken top, Ozan Tufan’da kaldı. Bu futbolcunun topu kontrol ettikten sonra yaptığı röveşatada meşin yuvarlak yandan farklı şekilde auta gitti.
41. dakikada Acquah’ın uzun pasında savunmanın arkasında topla buluşan Umut Bulut, kalesini terk ederek ceza sahası dışına çıkan Altay Bayındır ile karşı karşıya kaldı. Umut Bulut’un aşırtma vuruşunda meşin yuvarlak Altay Bayındır’a çarparak kornere çıktı.
45+2. dakikada Rodrigues’in ceza yayı önünden çektiği sert şutta, top kaleci Farnolle’den döndü.
55. dakikada Gökhan Töre’nin pasında rakip ceza sahası içinde topla buluşan Umut Bulut uzak köşeye plasesini gönderdi, Altay’ın güçlükle çeldiği top direğe de çarparak oyun alanına geri döndü.
65. dakikada Gökhan Töre, oyuna sonradan dahil olan Emre Belözoğlu’na yaptığı müdahalenin ardından ikinci sarı kartını görerek kırmızı kartla oyun dışında kaldı.
70. dakikada Hasan Ali’nin sol kanattan rakip ceza sahasına ortaladığı topa kale önünde iyi yükselen Vedat Muriqi, düzgün bir kafa vuruşuyla takımını öne geçiren isim oldu: 1-0.
81. dakikada sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Moryke Fofana’nın ortasında iyi pozisyon alarak kafayı vuran Youssouf Ndayishimiye skora denge getirdi: 1-1.
89. dakikada rakip ceza sahasında Youssouf Ndayishimiye’nin kafayla doldurduğu topu önünde bulan Mitchell Donald, şık bir plaseyle uzak köşeden topu ağlarla buluşturarak takımını öne geçirdi: 1-2.
90+1. dakikada Vedat Muriqi’ten aldığı topu soğukkanlı bir vuruşla filelere gönderen Ozan Tufan skoru bir kez daha dengeleyen isim oldu: 2-2.
90+5’te bir kez daha sahneye çıkan Ozan Tufan düzgün bir kafa vuruşuyla maçın skorunu belirledi: 3-2.
Karşılaşmada başka gol olmayınca Fenerbahçe, 3 puanı cebine koyarak sahadan ayrılan taraf oldu.
Bu galibiyetin ardından puanını 46’ya yükselten ev sahibi Fenerbahçe 6. sıraya yerleşirken, konuk ekip BtcTurk Yeni Malatyaspor ise 28 puanla kendisine 14. sırada yer buldu.

PUAN DURUMU
Süper Lig
# TAKIMLAR O AV P
PTT 1.Lig
# TAKIMLAR O AV P
LİG FİKSTÜRÜ
Süper Lig
PTT 1.Lig