Ermeni Devlet Televizyonu değil. Bildiğin HALK TV. Türkiye'yi soykırımcı ilan edip Biden'a minnet sundular - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

Ermeni Devlet Televizyonu değil. Bildiğin HALK TV. Türkiye’yi soykırımcı ilan edip Biden’a minnet sundular

Bu haber 27 Nisan 2021 - 0:51 'de eklendi ve 161 views kez görüntülendi.

Halk TV’de yapılan programda bir skandala daha imza atıldı. Levent Gültekin ve Murat Sabuncu, Joe Biden’ın Türkleri soykırımcı ilan etmesine destek vererek bu açıklamaya verilen tepkiye karşı çıktılar. Gültekin, Osmanlı’yı soykırımla suçlayarak Türkiye’yi kurtardığını ilan ederken Murat Sabuncu muhalefetin soykırım yalanına karşı çıkmasına kızdı.

CHP’ye yakınlığıyla bilinen Halk TV’de Levent Gültekin ve Murat Sabuncu’nun gerçekleştirdiği programda yine milli değerlerimiz hedef alındı, Türkler soykırımcı ilan edildi.

Daha önce FETÖ’nün Balyoz-Ergenekon kumpaslarının savunuculuğunu yapan Levent Gültekin, skandallarına bir yenisini daha kattı.

Geçtiğimiz haftalarda Ermenistan işgalindeki Dağlık Karabağ’ı kurtaran Azerbaycan’a kin kusan Gültekin, bu hafta Murat Sabuncu ile birlikte Ermeni soykırımı yalanının sözcülüğüne soyundu. İşte o programda yaşanan diyaloglar:

31 ÜLKE TANIMIŞ ABD TANISA NE OLUR

Levent Gültekin: Rusya tanımış, Almanya tanımış, İsviçre tanımış 31 tane ülke tanımış. ABD bir açıklama yaptı ne olur 32 olur. Biz bundan neden rahatsızız. Dünyada böyle kaba, böyle sorunlarını çözemeyen ülke olmaktan utanırız. Yeri gelir özür dileriz, yeri gelir alttan alırız. Güçlünün zayıftan özür dilemesi büyüklüktür. Bazen özür dileriz. Türkiye 16 yaşındaki bir ergen gibi davranıyor. Bütün siyasiler o ergen diline teslim oldular.

‘NE YAPTINIZ O ÇOCUKLARA, KADINLARA’

Murat Sabuncu: Bir ezber koyuluyor kamuoyunun önüne. 24 Nisan 1915 gününün ne olduğunu bile bilmeyenler var. 24 Nisan’da evlerinden alınan Ermeniler bir daha geri dönmemek üzere götürüldüler ve bu bütün ülkeye yayıldı. Her konu konuşulsun. Özür bir devleti devlet yapar. Türkiye’de bu özgüven yok. Milliyetçi duyguları ayağa kaldırarak iktidarda kalacağını hesaplayan bir lider ve ortağıyla karşı karşıyayız. Muhalefetin de böylesi acıların olduğu bilinen tarihsel konularda daha cesur daha ortak bir şekilde konuşmaya çağıran tavırda olması lazım. 40 senedir Kürt sorunu var. Bugün bir dava var Kobani davası. Onlarca Kürt siyasetçi yargılanıyor. Daha kutuplaşalım istiyorlar. Kürt siyasileri böyle yargılıyoruz. Dönüyoruz yüz yıl evvelle ilgili büyük bir kibirle ‘yetimhane de açtık biz onlara’ … Sen ne yaptın o insanlara, çocuklara kadınlara… Bırakın sadece devletin ezberi konuşulmasın herkes konuşsun.

BİDEN TÜRKİYE’Yİ TÖHMETTEN KURTARMIŞ

Levent Gültekin: Ben neden Biden’ın açıklamasını olumlu buluyorum. Şimdi içinde bir tek ‘soykırım’ kelimesi kaba ve rahatsız edici ama şeye çok dikkat ettim. Açıklama yapmadan önce Erdoğan’ı aramış olması önemli bir şey. Belli ki kendince içerde verdiği sözü tutacak ama abartmayın bu size karşı düşmanlık değil teminatı veriyor. Biden’ın Haziran’da Erdoğan’la görüşme koyması önemli. O metinde çok önemli bir şey yapıyor. Biden. Türkiye’nin 50-60 yıllık kabusunu en az zararla bitirme çabası var o metinde. Dünyaya diyor ki ‘bunu Osmanlı yaptı, Türkiye’yi suçlamaya kalkmayın.’ Suçlanacak biri varsa son Osmanlı ve İttihat Terakkiy’ye yıkmaya çalışıyor. ‘Konstantinapolis’ diyerek onu yapıyor. Türkiye’yi bu işin töhmetinden kurtarmaya çalışıyor. 

‘NATO’DAN ÇIKARSAK BU EKRANDA KONUŞAMAYIZ’

Erdoğan’ın düşük tonda cevap vermesini doğru buluyorum. ABD direndi direndi sonunda bir lider geldi ve dedi ki söz verdim Ermenilere ve ben bunu açıklayacağım diye. En az hasarla böyle bir metinle… Şimdi biz Erdoğan’ı yıllarca eleştiriyoruz bu “eyy” cümlesinin ne kadar kaba olduğunu için. Muhalefete bakıyoruz üç gündür Erdoğan’a “Ey Erdoğan neden Biden’a tepki göstermiyorsun”

Dahası, NATO’dan çıkalım, üsleri kapatalım. Biz istiyoruz ki Türkiye Kuzey Kore’ye dönmesin. Batı bloğundan NATO’dan koparsak Kuzey Kore oluruz. Biz burada konuşamayız.