Erdoğan’dan muhalif haber yapanlara ceza isteyen gazeteci kim? - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

Erdoğan’dan muhalif haber yapanlara ceza isteyen gazeteci kim?

Bu haber 27 Şubat 2020 - 20:16 'de eklendi ve 190 views kez görüntülendi.

Erdoğan’ın Azerbaycan dönüşü bir gazetecinin muhalif denebilecek haberler için Erdoğan’dan ceza istemesi büyük şaşkınlıkla karşılandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü dönüşü uçaktaki gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazeteci, “Türkiye’de özellikle muhalefet kaynaklı en az günde birkaç yalan haber üretiliyor. Bununla mücadelede herhangi bir yasal düzenleme yoluna gidilmesini önerir misiniz?” sorusuyla, Erdoğan’ın muhalif medyanın haberlerine ceza vermesini istedi.

Gazetecinin sorusunu yanıtlayan Erdoğan da FOX TV muhabirinin “Libya’da şehitlerimiz var” sorusu üzerine önce FOX TV muhabirini neden “azarladığını” da açıkladı.

Erdoğan, “Türkiye’de özellikle muhalefet kaynaklı en az günde birkaç yalan haber üretiliyor. Bununla mücadelede herhangi bir yasal düzenleme yoluna gidilmesini önerir misiniz?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Bu sabah bu malum televizyon kanalıyla ilgili orada biraz da celallenmemin sebebi de böyle bir yalan haberdi. Benim ilçem ile alakalı, Rize, Güneysu HES ile alakalı bir haber… Bu malum kanalın kameramanları, muhabirleri de oraya gitmişler. Malum aşırı ucun avukatlarından bir avukat, hep beraber orada.

Dün Azerbeycan’ gitmeden gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, FOX TV muhabirinin Libya şehitleriyle ilgili sorusu üzerine önce muhabiri azarlamış daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef almıştı. Erdoğan, bugün yaptığı açıklamada, “Bu sabah bu malum televizyon kanalıyla ilgili orada biraz da celallenmemin sebebi de böyle bir yalan haberdi. Benim ilçem ile alakalı, Rize, Güneysu HES ile alakalı bir habere…” diyerek köylülerin HES direnişini gündeme getiren kanala sinirlendiğini söyledi.

Kaynak: Medyanotu