Din-Bir-SEN Konya İl Başkanı Ali BİTİM:Hakkı ödenemeyecek olan kadınların 8 Mart kadınlar günü kutlu olsun. - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

Din-Bir-SEN Konya İl Başkanı Ali BİTİM:Hakkı ödenemeyecek olan kadınların 8 Mart kadınlar günü kutlu olsun.

Bu haber 08 Mart 2020 - 0:51 'de eklendi ve 332 views kez görüntülendi.

Din-Bir-SEN Konya İl Başkanı Ali BİTİM 8 Mart dünya kadınlar günü ile ilgili bir mesaj yayınladı. Kadınlar bir ülkenin geleceği ve güvenidir, bir toplumu toplum yapan en önemli değerlerdir. Bu güne kadar Dünya kadınlar günü ile ilgili bir çok yazı ve etkinlikler yapıldı ve yapılmayada devam edilmektedir.

 8 Mart Dünya kadınlar hakları günü mesajların’dan önce şunu söylemek isteriz. İslâmiyet kadına pek büyük bir mevki ve şerefli bir makam vermiştir.

Elbette ki kadınlar her dönem için çok değerli ve önemli varlıklardır. Bunu’da Kitabımız olan Kur’anı Kerim bundan 1400 sene evvelce söylemiş ve bizlere “Ana-babanıza öf bile demeyin.” (İsra, 17/28) buyurmuştur. Bu nedenle olaya ilk olarak böyle bakarız. Diğer taraftan her yıl olmak üzere 8 Mart Dünya kadınlar günü kutlanmaktadır. Dünya kadınlar günü, birleşmiş milletlerin kabul ettiği bir gündür ve dünya genelinde her yerde hemen hemen kutlanır. tüm dünya kadınlarının kutladığı uluslararası bir gündür. İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır. Bu günde tüm kadınlar bir bütün olup içinde bulundukları toplumların kadınlar ile ilgili problemlerini dile getirirler ve diğer insanlarla eşit olduklarını vurgularlar. Yılın sadece bir günü kadınları hatırlamak onların aile ve toplum üzerindeki değerlerini ön plana çıkarmakla onların hak ettiği kazanımlar ödenmiş olmaz. bilmelidir ki annelerimiz, kız kardeşlerimiz, eşlerimiz ve kız evlatlarımız da birer kadındır. Bunun bilincinde olan ve diğer kadınların da tıpkı kendi annesi, eşi, kızı veya kız kardeşi gibi olduğunu kavrayan bir erkek, kadınlara çok daha fazla önem vermelidir. Acıyla yoğrulan, sabırla bilenen kadınlarımızın dünya kadınlar günü kutlu olsun.

HABER: Veysel CANÖZ