Din-Bir-Sen Konya İl Başkanı Ali Bitim: Diyanet İşleri Başkanlığımızın üzerine Oynanan Oyunun farkındayız. - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

Din-Bir-Sen Konya İl Başkanı Ali Bitim: Diyanet İşleri Başkanlığımızın üzerine Oynanan Oyunun farkındayız.

Bu haber 26 Nisan 2020 - 17:45 'de eklendi ve 287 views kez görüntülendi.

Din-Bir-Sen Konya İl Başkanı Ali Bitim: İHD (İnsan Hakları Derneği ) Ankara Şubesi, Ramazan ayının ilk hutbesinde LGBTİ’lere yönelik nefret söyleminde bulunduğu gerekçesiyle Diyanet İşleri Başkanımız Prof.dr. Ali Erbaş hakkında suç duyurusunda bulunmasının altında yatan kin ve nefreti anlıyoruz.

Yüce Allah, söylenecek sözün daima doğru ve güzel olmasını istemektedir. Buna karşılık insanları birbirine düşürecek, yanlış anlaşılmaları, kavgaları ve tartışmaları ise yasaklamaktadır.  Buna bağlı olarak yazılı ve görsel iletişim araçlarında, maksadını aşan haber, açıklama ve yorumlar yer almaktadır. Hatta bazen bu ifade ve üsluplar; şahısları incitmekte, kurumları ise zan altında bırakmaktadır. İHD (İnsan Hakları Derneği ) Ankara Şubesi de Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Diyanet İşleri Başkanımız Prof.Dr. Ali ERBAŞ beyin 24 Nisan 2020’da Cuma günü okunan hutbesinde değinmiş olduğu konuyu çarpıtarak Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Başkanımızı hedef alıp suç duyurusunda bulunmasını kınıyoruz. Din-Bir-Sen Genel Başkanımız sayın Yusuf Özdemir Beyin dediği gibi ” Diyanet işleri başkanlığımız dengedir.Yıpratılmasına asla müsade etmeyiz.”

HABER: Konya Ekspres Haber Merkezi Veysel CANÖZ