Din-Bir-Sen Konya İl Başkanı Ali Bitim: Çanakkale geçilmez sözünü tarihe altın harflerle kazıyan ecdadımızı 105.yılında rahmet ve minnetle anıyoruz. - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

Din-Bir-Sen Konya İl Başkanı Ali Bitim: Çanakkale geçilmez sözünü tarihe altın harflerle kazıyan ecdadımızı 105.yılında rahmet ve minnetle anıyoruz.

Bu haber 18 Mart 2020 - 0:28 'de eklendi ve 240 views kez görüntülendi.

Din-Bir-Sen Konya İl Başkanı Ali Bitim Bu yıl Çanakkale Zaferi’nin 105. yıl dönümü için yapmış olduğu basın açıklamasında İtilaf Devletleri’ne karşı 1915–1916 yılları arasında muhteşem bir azim ve mücadele ile kazandığımız 18 Mart Çanakkale Zaferi, Mustafa Kemal Atatürk’ün askerlerine “Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum.  sözüyle Çanakkale Zaferi, vatan topraklarını korumak için şahlanan bir milletin bağımsızlığının ve egemenlik aşkının ibret verici kahramanlık destanıdır.

18 Mart 1915, Türk tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın yaradılış tarihidir. Zaferinim kutlu olsun…  Dönmeyi hiç düşünmediler. Bu vatanı evlatlarına bırakabilmek için canlarını gözlerini bile kırpmadan verdiler.  Çanakkale Zaferi, vatanseverlik, fedakârlık, cesaret gibi yüksek faziletlerin kahramanca sergilendiği bir destanıdır . Milletimiz, mukaddes vatanımızın korunması için canlarını veren şehitlerini ve gazilerini hiçbir zaman unutmayacak, onların bıraktıkları kutsal mirasa, vatanımıza ve bayrağımıza onurla sahip çıkacaktır. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un şiirin de bahsettiği gibi ”Asım’ın nesli. Diyordum ya. Nesilmiş gerçek: İşte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek. Ey şehid oğlu şehid, isteme benden makber. Sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber”. dizelerinde ki duygu ve düşünceyle 18 Mart Çanakkale destanımızda şehit olanları rahmet ve minnetle anıyorum. Zaferimizi kutlarız.

HABER : Veysel CANÖZ