Din-Bir-Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir'den CHP'li Fikri SAĞLAR'a sert eleştiri. - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

Din-Bir-Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir’den CHP’li Fikri SAĞLAR’a sert eleştiri.

Bu haber 01 Ocak 2021 - 14:59 'de eklendi ve 378 views kez görüntülendi.

Din-Bir-Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir’ Katılmış olduğu bir TV programında konuşan eski bakan ve milletvekili CHP’li Fikri Sağlar’ın türbanla ilgili sözlerine çok sert tepki gösterdi.

Din-Bir-Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir’ Fikri Sağlar gibi düşünenlerin öğretmenler, memurlar, askerler üzerinden yürüttüğü ötekileştirme eylemi adalet sistemine de uzandı. Eski Bakan Sağlar’ın türbanlı hakimin adil olamayacığını ileri sürmesi,   “Yargılandığım zaman, türbanlı bir hakimin karşısına gittiğimde, haklarımı koruyacağı ve adaleti yerine getirebileceği konusunda kuşkum var” diye konuşması haddini aşmaktır. Türk Adaletine ve yargısına güvenmemektir. Bir kişinin baş örtülü olması o kişinin kendi hür iradesinin tercihidir. Yürütmekteki olduğu işi ise görevidir. Onun tercihine saygı duymak zorundasınız. Hakimler hukukun üstünlüğüne ve vicdani kanaatine göre karar verirler. Kişilerin düşüncesine göre değil. 14 Ocak 2008’de Yargıtay’ın bir başörtülü öğretmenle ilgili verdiği “siyasi simge” kararının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin çağrısıyla AKP’nin Meclis’e sunduğu Anayasa değişikliği teklifinin AKP, MHP milletvekillerinin verdiği 411  ‘evet’ oyuyla kabul edildiğini unuttular galiba. Gerçi bu zihniyette olanlar o günde 411 El kaos için kalktı demişlerdi. Ülkemizi 28 Şubat zihniyetine dönüştürmek içim çaba harcayanların çabası boşa çıkmıştır. Unutmasınlar ki Baş örtüsü bir dini vecibedir. Fikri Sağlar gibi düşünenleri kınıyorum, haddinizi aşmayın diyoruz

Din-Bir-Sen camiası olarak 2021 yılında Başörtüsü ve kılık kıyafet üzerinden yapılan her tür ayrımcılığı, barbar ve faşizan bir zihniyetin tezahürü olarak görüyoruz. Kadınların temel bir insan hakkını köhne irtica söylemleriyle baskılamaya çalışmak gericiliğin ve ayrımcılığın daniskasıdır.

Talebimiz ve temennimiz Sayın Sağlar tarafından yapılan bu açıklamanın haddi aştığını ifade ederek mütedeyyin camiamızdan özür dilemesidir.

Konya Ekspres Haber Merkezi Veysel CANÖZ