Dilipak FETÖ konusunda ateş püskürdü “Sizin cemaziyel evvelinizi biliriz!” - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

Dilipak FETÖ konusunda ateş püskürdü “Sizin cemaziyel evvelinizi biliriz!”

Bu haber 23 Mayıs 2021 - 10:33 'de eklendi ve 101 views kez görüntülendi.

Akit yazarı Abdurrahman Dilipak Viranşehir Savcısı Eyüp Akbulut’un görevden uzaklaştırılmasına hem yazdığı yazı ile hem de sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Abdurrahman Dilipak sosyal medya hesabından Viranşehir Savcısı Eyüp Akbulut‘un görevden uzaklaştırılmasına  tepki göstererek “Bakın viranşehir savcısını bir takım iftiralarla şaibe oluşturmaya, itibarsızlaştırmaya kalkışmasınlar. Bu savcı 2 yıl olmuş göreve başlayalı. Her türlü soruşturmayı yapıp aldınız. Geldiği yer belli.Akrabası,okul,kurs diye üstününe gitmeye kalkmayın,sizin cemaziyel evvelliniz!?” ifadelerini kullandı.

Akit yazarı Abdurrahman Dilipak yayınlanan yazısında ise şu görüşlere yer verdi;

“Adaleti VİRAN etmeyin. Eyyub’un SABIR TAŞI’nı çatlatmayın! Bu ülkeye yazık, bu millete yazık.

Evet, bir savcıya yapılan bir haksızlık, bütün hukuk camiasına yöneltilmiş bir tehdit anlamına gelir. O zaman siyasetçi, bürokrat, yargı ve bizler, herkes görevini hak ve adalet ölçüsünde yapsın. Kimsenin yargının harimi ismetine zarar verme lüksü yoktur.  Bakın bu konu, bu gidişle en az CoVID kadar, Peker’in videoları kadar başımızı ağrıtır. Birileri AK Partinin yoluna mayın mı döşüyor.. Hadi bakalım şimdi yeni görevlendirilen savcı ne yapacak şimdi!Hale bakar mısınız, kendimiz için hak savunusunda savcının, hakimin hakkını savunmaya geldi sıra. Kendi hakkını savunamayanlar benim hakkımı nasıl savunacak. Adalet üzerinde tartışmaya sebep olacak işlemler konusunda en fazla Adalet Bakanlığının hassasiyet göstermesi gerek. Bir de üst kurul ve yüksek yargıdan başlayarak herkes. Adalet mülkün temelidir. Bu ilke istismar edilirse mülkün temeline dinamit konmuş olur. Bu soruşturma 3 ay ya da 6 ay sürermiş. Geciken adalet adalet değildir. Hazırladığı soruşturma dosyası önünüzde verin kararını biz de bilelim. FETÖ’cü diye iftira atmayın ama, bir kulp takmayın.. Soruşturma süreci el çektiriyor, sonra ya göreve iade ya da ihraç! Viranşehir savcısına bu kararı verenleri Allah’a havale ediyorum.

Şimdi millet adına yargılama yapan mahkemelere hangi savcı milletin iddialarına dayalı bir iddianame hazırlayabilir. Eğer yargı kendi hak ve onurunu savunamayacaksa, benim hakkımı nasıl koruyacak. Birileri taşları toprağa bağlayıp, Bill’in adamlarını sokağa salarak ne yapmak istiyor.”

Musab Turan açıklaması

Anadolu Ajansı (AA) muhabiri Musab Turan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye yönelttiği Süleyman Soylu sorusu gündeme oturdu. AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz, Turan hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

Öte yandan AKP’ye yakınlığıyla bilinen Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, Twitter hesabından konuyla ilgili açıklamada bulundu.

Son dönemdeki mafya-siyaset tartışmalarını hatırlatan Dilipak, “AA muhabirini atın, yargılayın, ama abin FETÖ’cü diye değil. Suçun şahsiliği prensibi vardır. Abisi tutuklu bakan, büyükelçi, politikacı, bürokratları sayalım mı? Herkese FETÖ’cü etiketi yapıştıranlardan şüphe ederim ben. Mafyası olan politikacı, politikacısı olan Mafya yok mu” dedi.