BIST 100
12.250,68 0,82%
DOLAR
49,3816 0,00%
EURO
55,3379 0,01%
GRAM ALTIN
6.606,44 0,00%
BITCOIN
83.397,00 0,06%
FAİZ
39,58 0,33%
GÜMÜŞ GRAM
93,98 0,00%
GBP/TRY
65,5068 0,00%
EUR/USD
1,1198 -0,01%
BRENT PETROL
106,40 0,04%
ÇEYREK ALTIN
10.801,52 0,00%
Konya Hafif Yağmur
Konya hava durumu
16 °
Reklam
  • ANASAYFA
  • DÜNYA
  • Devlet Bahçeli: “SDG, Suriye Kürtlerini Temsil Etmiyor”

Devlet Bahçeli: “SDG, Suriye Kürtlerini Temsil Etmiyor”

Reklam
6010434658195147605
Reklam

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Suriye’deki gelişmelere ilişkin yaptığı değerlendirmede, Suriye Kürtleri ile SDG’nin birbirinden ayrı tutulması gerektiğini vurguladı. Bahçeli, SDG’nin bir terör örgütü olduğunu ve Suriye Kürtlerini temsil etmediğini ifade etti.

Bahçeli, 10 Mart mutabakatının tüm maddeleriyle bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirterek, bu yönde atılacak adımların kararlılıkla sürdürülmesinin önemine dikkat çekti.

SDG’nin Fırat’ın batısından çekilmesini önemli bir gelişme olarak nitelendiren Bahçeli, Suriye hükümetinin kısa süre içerisinde bu bölgelerde istikrarı tamamen sağlayabileceğini ve hayatı normalleştireceğini söyledi. Ancak bu sürecin yalnızca Fırat’ın batısıyla sınırlı kalmaması gerektiğini vurgulayan Bahçeli, Irak’takine benzer bir federasyon arayışı hayalinden vazgeçilmesi gerektiğini dile getirdi.

Bahçeli, Suriye’nin Fırat’ın batısı ve doğusu şeklinde yapay, coğrafi ya da etnik temelde bölünmesine kesinlikle karşı olduklarını belirterek, ülkenin parçalanmasına yol açabilecek her türlü modelin reddedilmesi gerektiğini ifade etti.

Suriye hükümetinin, ülkenin tamamında egemenliğini tesis etmesi, her bölgeye eşit hizmet götürmesi, doğal kaynakları kontrol etmesi ve kalıcı istikrarı sağlamasının zorunlu olduğunu kaydeden Bahçeli, çözümün adresinin güçlü ve merkezi bir devlet yapısı olduğunu söyledi.

Açıklamasının sonunda Bahçeli, Suriye’nin geleceğinin; toprak bütünlüğü ve siyasal birliği esas alan, demokratik temelde, kapsayıcı ve uzlaştırıcı bir Cumhuriyet anlayışıyla inşa edilmesi gerektiğini vurguladı.

KONYA EKSPRES HABER MERKEZİ MUHABİR: MEHMET EMİN ALTUNEL

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?