CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TÜRKİYE’NİN SAĞLIK ALTYAPISINI AÇIKLADI - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TÜRKİYE’NİN SAĞLIK ALTYAPISINI AÇIKLADI

Bu haber 03 Nisan 2020 - 0:43 'de eklendi ve 171 views kez görüntülendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüsle karşı Türkiye’nin sağlık altyapısıyla ilgili bilgileri açıkladı. Erdoğan Twitter hesabından yaptığı paylaşımındaki tabloya göre toplam hekim sayısı 166 bin, ebe ve hemşire sayısı 262 bin ve toplamda sağlık çalışanı sayısı 1 milyon 10 bin. Ayrıca hastane sayısı bin 518, hastanelerde yoğun bakım hizmeti bin 147, toplam hasta yatağı sayısı 240 bin, yoğum bakım yatağı sayısı 40 bin, tek kişilik hasta odası sayısı da 100 bin.

‘24 MİLYON CERRAHİ MASKE, 3 MİLYON N95 MASKE DAĞITILDI’

Erdoğan koronavirüs önlemleri kapmasında dağıtılan koruyucu malzemeleri ise şöyle açıkladı: “Hastanelerimiz ile diğer sağlık birimlerimize, 24 milyon cerrahi maske, 3 milyonun üzerinde N95 maske, bir milyonun üzerinde koruyucu tulum, 181 binin üzerinde koruyucu gözlük dağıttık. Bu malzemelerin üretimlerini daha da artırma imkânına sahibiz. Bu yeni döneme, 17 yılda ülkemize kazandırdığımız hizmetler sayesinde, nitelikli insan ve üretim gücümüzle, altyapımızla, tecrübemizle oldukça hazırlıklı giriyoruz.”

‘SAĞLIK ALTYAPIMIZ OLDUKÇA İYİ’

Erdoğan bu tabloyu şöyle yorumladı: “Hiçbir virüs bizim birliğimizden, beraberliğimizden, kardeşliğimizden daha güçlü değildir. Hiçbir hastalık önümüzdeki aydınlık yarınların önüne geçemez. Hiçbir tehdit bizi hedeflerimizden asla vazgeçiremez. Sağlık altyapımız, personel, ilaç, malzeme ve yoğun bakım yatağı açısından, diğer ülkelere göre oldukça iyi durumdadır.”

 ‘PEK ÇOK ÜLKEYE GÖRE İYİ DURUMDAYIZ’

“Türkiye’nin sağlık altyapısı; personel, ilaç, malzeme ve yoğun bakım imkânları bakımından pek çok ülkeye göre oldukça iyi durumdadır. Sağlık altyapımızın gücüyle, koronavirüse karşı mücadele gibi zor bir süreci de inşallah örnek bir sınav vererek atlatacağız.”