Babacan: Türkiye tek bir karar merciine sığdırılamayacak kadar büyük bir ülke - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

Babacan: Türkiye tek bir karar merciine sığdırılamayacak kadar büyük bir ülke

Bu haber 11 Nisan 2020 - 16:51 'de eklendi ve 175 views kez görüntülendi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, sokağa çıkma yasağıyla ilgili, “Dün gece yaşananlar, şeffaflık ve istişare ilkelerine uyulmadığı zaman nasıl bir sonuçla karşılaşacağımızı bir kez daha gözler önüne sermiştir” dedi.

 30 Büyükşehir ile Zonguldak’ta iki günlük sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi sonrasında yaşananlar tepki çekmeye devam ediyor. Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da yaptığı açıklamada, sürecin şeffaf olmamasını eleştirdi, kararların ‘tek yerden’ alınmasının benzer sonuçlar doğurduğunu savundu.

“BELEDİYELERİN VE İLGİLİ KURUMLARIN SON ANDA HABERİ OLDU”

Twitter hesabından açıklama yapan Babacan, “31 ilimizde uygulanan sokağa çıkma yasağı dün gece Türkiye’nin gündemine düşmüş, özellikle şehir merkezlerinde büyük bir kargaşa oluşmuş, evlerinde olması gereken halkımız sokaklara dökülmüştür. Böylesine geniş kesimleri ilgilendiren kararların şeffaf bir süreç işletilerek ve toplumsal mutabakat arayışıyla oluşturulması gerekir. Alınan kararlardan belediyelerin ve ilgili pek çok kurumun dahi son anda haberi olmuş, gerekli tedbirler alınamamıştır” dedi.

“ŞEFFAFLIK VE İSTİŞARE İLKELERİNE UYULMADIĞI ZAMAN…”

Kararların tek merkezden alınmasını eleştiren Babacan, “Dün gece yaşananlar, şeffaflık ve istişare ilkelerine uyulmadığı zaman nasıl bir sonuçla karşılaşacağımızı bir kez daha gözler önüne sermiştir. Daha önce de defalarca söylediğimiz gibi, Türkiye dar bir kadroya, tek bir karar merciine sığdırılamayacak kadar büyük bir ülkedir” değerlendirmesinde bulundu.