AKP’de düşüş sürüyor, kararsızlar MHP’ye geçiyor… - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

AKP’de düşüş sürüyor, kararsızlar MHP’ye geçiyor…

Bu haber 13 Haziran 2020 - 9:52 'de eklendi ve 232 views kez görüntülendi.

Son seçim anketi yayınlandı. İyi Parti’nin ardından Gelecek Partisi ve Deva partisi artık anketlere sokuluyor. 3 Ay olan DEVA partisi ve 5. ayına giren Gelecek Partisi son oy oranları belli oldu. Son seçim anketinde AKP, CHP, MHP, İyi Parti, HDP, DEVA ve Gelecek Partisi oy oranı merak ediliyor.

MetroPOLL Araştırma’nın ‘Pazar milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?’ anketine göre, AKP’deki düşüş sürüyor. AKP şubat ayından bu yana 3 puan kaybetti. Ankette kararsızların oranının MHP’nin oy oranından fazla olması ise dikkati çekti.

MetroPOLL Araştırma’nın Twitter hesabından yayınladığı ‘Türkiye’nin Nabzı Mayıs 2020: Bu Pazar milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?’ anketine göre, AKP’nin oy oranındaki düşüş sürüyor.

Anket sonucuna göre, AKP’nin şubat ayında 33,9 olan oy oranı, martta 33,7’ye, nisanda 32,8’e ve mayısta 30,7’ye düştü.

METROPOLL SON SEÇİM ANKETİ SONUÇLARI

MetroPOLL araştırma, Ak Parti, CHP, HDP, MHP, İyi Parti, Gelecek Partisi ve Deva partisi son anket sonuçlarını açıkladı. Sokağa Çıkma Yasağı olması nedeniyle uzaktan iletişim araçları ile gerçekleştirilen ankette tek bir soru soruldu! Bu Pazar seçim olsa hangi partiya oy verirsiniz? sorusuna yanıt arandı.

Ak Parti, Yüzde 30,7 alarak en düşük kendi oyunu alırken yine birinci parti olurken, CHP 20,7 alarak ikinci parti oldu. HDP 8,5 oy alırken, MHP’nin oy oranı ise 7,3 oldu. İyi Parti 7,7 alırken, Yeni partiler Deva partisi ve Gelecek Partisi ise 1,3’er oy oranına sahip oldu.

KARARSIZLAR MHP’NİN OYUNDAN FAZLA

MHP’nin de şubat ayına göre oy oranları önemli ölçüde düşüş gösterdi. Şubat ayında 8,5 olan oy oranı mayısta 7,3’e kadar geriledi.

Ankete göre, kararsızların oranı yüzde 7,7 oldu. Kararsızların oranının MHP’nin oy oranından fazla olması dikkat çekti.

YENİ PARTİLERİN OY ORANI EŞİT

Ankete göre, yeni partilerin oy oranı birbirine eşit. DEVA ve Gelecek Partisi’nin oy oranı yüzde 1,3 oldu.

CHP’de ise şubat ayında yüzde 20,7 olan oy oranı martta 17,7’ye geriledi, nisan ve mayısta yükselişe geçerek 19,0 ve 21,7’ye ulaştı.

CEVAPSIZ, KARARSIZ, VE PROTESTOCULAR BELİRLEYECEK!

Hangi partiye eskiden oy attığı bilinmeden Yüzde 7,7 kararsız, 3,6 attığı partiye kızgın ancak başka partiye de oy atmayacak ve yüzde 8,9 cevapsız olarak soruyu yanıtlamadı.