Bahçeli’den Libya Mesajı: “Uçak Kazası Ziyadesiyle Üzücüdür” - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

Bahçeli’den Libya Mesajı: “Uçak Kazası Ziyadesiyle Üzücüdür”

Bu haber 24 Aralık 2025 - 20:37 'de eklendi ve 7 views kez görüntülendi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye ile Libya arasında son dönemde artan diplomatik temaslara dikkat çekerek, yaşanan uçak kazasının düşündürücü ve son derece üzücü olduğunu ifade etti.

Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada Türkiye-Libya ilişkilerinin karşılıklı hak ve çıkarlar doğrultusunda güçlendiği bir süreçte meydana gelen kazanın derin bir üzüntüye yol açtığını belirtti. Bahçeli açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye-Libya arasındaki samimi ve yakın diyalogların arttığı, karşılıklı hak ve çıkarların eşgüdüm halinde müdafaa edildiği bir dönemde vaki uçak kazası hem düşündürücü hem de ziyadesiyle üzücüdür.”

MHP lideri, Türkiye’nin bölgesel barış, istikrar ve diplomatik iş birliğine verdiği önemin altını çizerken, yaşanan kazanın tüm yönleriyle aydınlatılmasının beklendiğini vurguladı.

Bahçeli’nin açıklaması, Türkiye’nin Libya ile sürdürdüğü stratejik iş birliğinin hassas bir dönemden geçtiğine işaret ederken, kazanın iki ülke arasındaki ilişkiler bağlamında dikkatle ele alınması gerektiği yorumlarına neden oldu.

KONYA EKSPRES HABER MERKEZİ MUHABİR: HAMDİ KORKMAZ