15 Temmuz ruhunu kısa filmle anlatacaklar - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

15 Temmuz ruhunu kısa filmle anlatacaklar

Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve SABAH gazetesi sponsorluğunda düzenlenecek ‘İhanet ve Direniş’ temalı Uluslararası Kısa Film Yarışması yoğun ilgi görüyor. Yarışma için son başvuru tarihi 2 Haziran

Bu haber 23 Mayıs 2017 - 20:55 'de eklendi ve 213 views kez görüntülendi.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve SABAH gazetesi sponsorluğunda Çekmeköy Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda son viraja gelindi. ‘İhanet ve Direniş’ temalı yarışmada 15 Temmuz alçak darbe girişimini anlatan direniş ruhunu yaşatacak filmler yer alacak. Süresi 15 dakikayı aşmayan dijital formatta kurmaca, animasyon, belgesel ve deneysel filmler yarışmaya katılıyor. Başvurular, 2 Haziran’a kadar “www.ihanetvedirenis. com” adresi üzerinden alınıyor.

TOPLAM 112 BİN TL ÖDÜL
Dereceye giren filmler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı ödül töreniyle 13 Temmuz’da açıklanacak. Yarışma sonunda birinci seçilen filme 30 bin TL, ikinciye 20 bin TL, üçüncüye 15 bin TL verilecek. Şehit Ömer Halisdemir Özel Ödülü’ne 12 bin TL, jüri özel ödülüne 10 bin TL ve 5 film için 5’er bin TL mansiyon ödüllerinin de verileceği yarışmada toplamda 112 bin TL ödül sahiplerini bulacak. Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, bu yılki temalarına dikkat çekerek, “15 Temmuz gecesine şahit olan herkesin o geceye dair anlatacağı şeyler var. Bu nedenle bu yıl ekiplerimiz sadece başvuruları almıyor, ‘Eldeki verileri nasıl filme dönüştürebiliriz’ sorularını da yanıtlayarak, bir nevi danışmanlık da yapıyorlar. Kısa film, küçük bir kesimin ilgilendiği bir sanatken yarışmalarımızla bu alanı daha da genişlettiğimizi görüyoruz. Bu da sanat, spor, bilim adına yaptığımız projelerle doğru yolda olduğumuzu hissettiriyor” dedi.