Ünlü anketçi seçimlerin kaderini belirleyecek ismi açıkladı - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

Ünlü anketçi seçimlerin kaderini belirleyecek ismi açıkladı

Bu haber 22 Ağustos 2020 - 20:55 'de eklendi ve 158 views kez görüntülendi.

Gezici Araştırma Başkanı Murat Gezici, yaptığı açıklamada, önümüzdeki dönemde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in büyük bir denge unsuru olacağını ifade edrek, seçimin de kaderini belirleyeceğini ifade etti.

Gezici Araştırma Başkanı Murat Gezici, yaptığı açıklamada, önümüzdeki dönemde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in büyük bir denge unsuru olacağını ifade edrek, seçimin de kaderini belirleyeceğini ifade etti.

CNN TÜRK’te Başak Şengül’ün sunduu ve ‘Siyasette 3. İttifak Arayışı’ başlığı ile yayınlanan ‘Mercek Altında’ programında konuklar Hürriye yazarı Abdülkadir Selvi ve Gezi Araştırma Başkanı Murat Gezici’ydi. 

 “ADAYLAR ARASINDA AKŞENER ÖNE ÇIKIYOR”

Başak Şengül’ün “Bir aday meselesi var Millet İttifakı için. CHP’de Abdullah Gül ismi konuşuluyor. Kılıçdaroğlu, Abdullah Gül ile ilgili ‘Neden bu kadar korkuluyor’ dedi. Neden böyle bir yanıt verdi” sorusuna Murat Gezici şu yanıtı verdi:

“Daraltılmış seçim sistemi Türkiye’nin gündemine gelebilir. Ve bu geldiği andan itibaren bütün dengeler değişebilir. İttifaklar dağılabilir. Bu süreçte en önemli Cumhurbaşkanlığı adayları arasında sayın Akşener öne çıkıyor. Çünkü, sayın Akşener çok büyük denge unsuru olacaktır. Merkezde yer alan ve geçmişte başarılı bakanlıklar yapmış ve topluma büyük hizmetler gösteren sayın Akşener, önümüzdeki süreçte seçimin kaderini belirleyecek. Hem Millet İttifakı hem Cumhur ittifakı anlamında. O yüzden sayın Akşeneri önümüzdeki süreçte daha yoğun bir şekilde göreceğimizi düşünüyorum. Ve sayın Akşener, açık ve net olarak sayın Devlet Bahçeli’nin davetinde şunu ifade etti; Mevcut sistemde olmayacığını ifade ediyor. Yani parlamenter sistem üzerinde Türkiye’nin ilerlemesi gerektiğini ve çizginin bu yönde olması gerektiğini ifade ediyor. Nitekim Millet İttifakı’nın ortaklarını bir arada tutan Parlamenter Sistem’e dönüş metodolojisi üzerine konuşmak istiyorlar. Ortaklar sayısını büyütmek istiyorlar. Ben üçüncü bir ittifakın olacağını sanmıyorum.”