Süleyman Soylu affını mı istedi? - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

Süleyman Soylu affını mı istedi?

Bu haber 27 Eylül 2022 - 23:02 'de eklendi ve 32 views kez görüntülendi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde istifasını Erdoğan’a sunduğu iddia edildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a istifasını sunduğu iddia edildi.

Haberi gündeme getiren Milli Gazete, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, dün sarayda gerçekleştirilen kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a istifasını sunduğunu ileri sürdü. İddiaya göre, Soylu, Erdoğan’dan, görevden affını istedi.

Erdoğan’ın ise bu talebe ne cevap verdiği henüz bilinmiyor.

Kulislerden edinilen bilgilere göre Erdoğan’ın Soylu’nun affını kabul ettiği belirtilirken, bazı çevreler bu talebi şimdilik cebinde beklettiğini bildirdi.

SOYLU’NUN YERİNE GELECEK İSİM KİM OLACAK?

Uzun zamandır Soylu’nun istifa edeceği söylentileri kulislerde dolaşıyor. Geçtiğimiz günlerde de yine Milli Gazete yazarı Bünyamin Güler’in kulisine göre, Soylu’nun yerine, AK Parti hükümetlerinde daha önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Devlet Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvanlık Bakanlığı görevlerini üstlenen Faruk Çelik’in düşünüldüğü iddia edilmişti.A nkara’da son dönemde sıkça dile getirilen bu iddiaya göre, Çelik’in hazırlık yaptığı ve yeni koltuğa oturacağı belirtilmişti.

Çelik isminin seçilmesinin, seçim ile doğrudan ilişkili olduğu da kaydediliyor. Çelik’e yakın isimler, değişikliğin her an olabileceğini ifade ediyor.

SOYLU SİYASETİ BIRAKACAK DENMİŞTİ

Öte yandan Hadi Özışık, yayınladığı son videoda “2023 yılında Süleyman Soylu siyaseti bırakma kararı almış. 2023 yılında AK Parti kazanırsa, Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olursa Süleyman Soylu siyaseti bırakacak. Bu bir duyum değil, bu çok sağlam bir bilgi” ifadelerini kullanmıştı.

SOYLU’NUN EKİBİNDEN YALANLAMA

Gazeteci Barış Yarkadaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ekibi, medyada yer alan ‘Soylu istifa etti’ haberlerini yalanlıyor. Bakanın görevinin başında olduğu ifade ediliyor” dedi.

Gazeteci İsmail Saymaz da “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yakın çevresi istifa iddialarını doğrulamıyor” ifadelerini kullandı.