MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündeme damga vuran bir dizi açıklamayla hem güvenlik tartışmalarına hem de parti içi polemiklere net mesajlar verdi. Son günlerde ülke gündeminde öne çıkan başlıklara art arda yanıt veren Bahçeli’nin ifadeleri siyaset kulislerinde geniş yankı uyandırdı.
“Yabancı askerlerin uzun namlulu silahla dolaşması rezalettir”
Bahçeli, Türkiye’de yabancı üniformalı silahlı personelin görüntülenmesine sert tepki göstererek şu ifadeleri kullandı:
“Vatan topraklarımızda yabancı üniformalı askerlerin uzun namlulu silahla ortalıkta dolaşmaları tek kelimeyle rezalettir.”
Açıklama, güvenlik politikaları konusunda yürütülen tartışmaların yönünü yeniden belirledi.
“Af vaat eden yok; suçların ne olduğu açıktır”
Gündemde yer alan af tartışmalarına da değinen Bahçeli, net bir duruş sergileyerek:
“Af vaat eden zaten yok. Suça gelince hangi suçların işlendiği açıktır.”
ifadelerini kullandı. Bu sözler, kamuoyunda dolaşan af beklentilerine cevap niteliğinde değerlendirildi.
“MHP içinden darbe yapılacakmış… Hepsi fasa fiso!”
Bahçeli, sosyal medyada ortaya atılan “MHP içinde Bahçeli’ye darbe girişimi” iddialarına da sert tepki verdi:
“MHP içinden şahsıma darbe yapılacakmış. Demokrasi sevdalısı Milliyetçi-Ülkücü Hareket’ten nasıl darbeci çıkacak, işin doğrusu gülümseyerek düşündüm. İftira ve isnatlar bizi yolumuzdan döndüremez, bunların hepsi fasa fiso.”
Bu açıklama, parti içi huzursuzluk iddialarına yönelik kesin bir yanıt olarak yorumlandı.
Bahçeli’nin arka arkaya yaptığı bu çıkışların siyasi kulislerde etkisinin önümüzdeki günlerde daha da hissedilmesi bekleniyor. Gelişmeler kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor.
Konya Ekspres Haber Merkezi MUHABİR: NAFİ FURKAN CANÖZ




