Meral Akşener'den, Ali Babacan'a ziyaret - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

Meral Akşener’den, Ali Babacan’a ziyaret

Bu haber 12 Ağustos 2020 - 21:59 'de eklendi ve 187 views kez görüntülendi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ı ziyaret etti. Akşener, görüşmeye ilişkin “Hayırlı olsun ziyareti” derken, iki lider görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile DEVA Partisi Genel Başkanı  ALİ Babacan bir araya geldi.

DEVA Partisi Genel Merkezi’ndeki görüşme yaklaşık 1,5 saat sürdü.

Görüşmenin ardından iki lider açıklama yaptı.

Akşener, “Hayırlı olsun amacıyla buradayız. Partilerimizin kuruluş aşamasındaki sıkıntıları konuştuk. Türkiye’nin sorunlarını tahlil ettik” ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ’NİN AÇIKLAMALARI

Akşener, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin parlamenter sisteme yönelik sözleri için, “Biz hiçbir parti genel başkanına parmak sallamadık. Sayın Bahçeli görüşlerini anlatma hakkına sahiptir. Biz de buna saygı duyuyoruz” dedi.

Bahçeli’nin IMF konusunda Babacan’a yönelik eleştirilerine yanıt veren DEVA Partisi lideri “Biz yepyeni bir siyasi tarz, üslup inşa ediyoruz. Bu açıklamalara cevap vermeye olumlu bakmıyoruz” diye konuştu.

IMF TARTIŞMASI

Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile IMF’e borç verme konusunda başlayan tartışma için şunları söyledi:

“2008-2009 krizinden sonra finans kuruluşlarının kaynak ihtiyacı ortaya çıktı. Bu oluşturulan kaynak hazırlığına Türkiye de katkıda bulundu. Merkez Bankası ile fon arasında 5 milyar dolara kadar bir kredinin kullandırılabileceğine dair sözleşme yapıldı. Bir ihtiyaç oluşmadığı için o rakamı kullandırmadı. Bu o gün adına olumlu bir gelişmedir. Bu açılan ama kullanılmayan bir kredidir.”

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

MHP lideri Bahçeli, Ali Babacan hakkında, “Ali Babacan’ın ekonomide felaket tellallığı yapması küresel tefecilerin, IMF’ci bir kafanın, teslimiyetçi bir zihniyetin sipariş eleştirileridir. Bunlara inanacak, itibar edecek hiç kimse yoktur” ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne destek veren MHP lideri, “Cumhur İttifakı Türkiye’nin ekonomik menfaatlerini, milli birliğini, tarihsel haklarını, toplumsal huzurunu, iç barışını, bekasını, refah ve zenginliğini temine kararlı ve yeminlidir. Geleceğin temeli Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle atılmıştır. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem özlemleri boşuna bir taleptir” demişti.

kaynak: Habertürk