Konya’da kış kendini hissettiriyor.! Sibirya kar fırtınası geliyor. - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

Konya’da kış kendini hissettiriyor.! Sibirya kar fırtınası geliyor.

Bu haber 06 Mart 2022 - 11:49 'de eklendi ve 8 views kez görüntülendi.

Mart ayının ilk 5 gününü geride bırakmaya hazırlanan Konya’ya yeni kar yağışı geliyor. Bu seferki yağış Sibirya’dan yola çıktı. Yağmur ve kar yağışı 7 gün boyunca etkili olacak. Konya 5-6-7-8-9 Mart Hava Durumu Raporunu sizler için derledik.

Sert bir kış mevsimi geçiren ve su kaynakları doldukça dolan Konya‘da haftanın son günü için yağış tahmini var. Meteoroloji‘nin tahminleri Pazar günü karla karışık yağmur şeklinde ancak yabancı kaynaklara göre yalnızca Konya’nın güney kesimlerinde kar yağışı görülecek.

CUMARTESİ YAĞIŞ YOK

Konya’da 5 Mart Cumartesi günü herhangi bir yağış tahmini görünmüyor. Hava sıcaklığının gündüz saatlerinde 1 ila 8 derece arasında olması beklenirken nem oranı da zaman zaman yüzde 86’yı bulacak. Az bulutlu ve açık bir gün geçirecek Konya’da güneşle birlikte artan nem sıcaklığın da daha düşük seviyelerde hissedilmesinin önünü açacak.

PAZAR KAR TAHMİNİ VAR

Meteoroloji’nin tahminlerine göre Konya’da karla karışık yağmur tahmini var. Yabancı kaynaklar bu tahmini Beyşehir, Derebucak, Seydişehir ve Ereğli’nin batı kesimleri için doğrular nitelikte. Pazar günü Konya’da hava sıcaklığının 2 ila 7 derece arasında olması bekleniyor. İç Anadolu’yu Antalya’ya bağlayan Seydişehir Antalya Yolu‘nda ulaşımın durması muhtemel görünüyor.

Ayrıca Karaman Yolu ve Isparta yollarında da aksamalar yaşanabilir.

PAZARTESİ YAĞMUR GELİYOR

7 Mart Pazartesi günü Konya için yağış tahmini var ancak Meteoroloji’nin tahminleri bu yönde değil.

SALI GÜNÜ YAĞIŞ GÖRÜNÜYOR AMA…

Meteoroloji 8 Mart Salı günü için internet sitesinde yağış tahmini yaptı. Yine yabancı kaynaklar bunu doğrulamıyor. Salı günü Konya genelinde sabah saatlerinde sis olayları görülmesi muhtemel.

konya-hava-durumu.jpg
konya-hava-akimi.jpg

ÇARŞAMBA VE PERŞEMBE BÜYÜK İKİ GÜN

Yabancı kaynaklara göre Konya’da Çarşamba günü gecenin ilk saatlerinde batı ve güneybatı kesimlerden kar yağışı doğuya doğru ilerleyecek. Aynı saatlerde merkezde yağmur yoğun bir şekilde kendisini hissetirecek.

10 Mart tarihinde ise Konya’da kar yağışı şehir genelinde kendini gösterecek. Söz konusu yağışların kısa süreli ancak yoğun bir şekilde olması tahminler arasında.

Ayrıca yağışların ardından şehirde havanın eksi 6 derecelere kadar inmesi ve zaman zaman soğuk rüzgarların etkili olması bekleniyor.