Konya'da başıboş köpeklerin saldırısında ağır yaralanmıştı! Umut, 4 gün sonra gözlerini açtı - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

Konya’da başıboş köpeklerin saldırısında ağır yaralanmıştı! Umut, 4 gün sonra gözlerini açtı

Bu haber 27 Ağustos 2022 - 23:53 'de eklendi ve 2 views kez görüntülendi.

Konya Ereğli’de başıboş köpeklerin saldırısında ağır yaralanan 8 yaşındaki Umut Ünlü, yoğun bakımda uyutuluyordu. Minik Umut’tan 4 gün sonra ilk sevindiren haber geldi, bugün gözlerini açtı. Köpek sürülerinin hala aynı yerde olması tepkilere neden oldu

Konya’nın Ereğli ilçesinde Kur’an kursu dönüşü oyun oynamak için arkadaşlarının yanına giden 8 yaşındaki Umut Ünlü, sokak köpeklerinin saldırısına uğradı. Hastaneye kaldırılan ve yoğun bakımda tedavisi süren çocuk 4 gün sonra ilk kez gözlerini açtı.

UMUT’A 4 SOKAK KÖPEĞİ BİRDEN SALDIRDI

Olay, 23 Ağustos Salı günü öğle saatlerinde Konya Ereğli’de meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, evlerinden çıkıp arkadaşlarının yanına giden ilkokul 3. sınıf öğrencisi Umut Ünlü, 4 sokak köpeğinin saldırısına uğradı.

İLK MÜDAHALEYİ SAĞLIKÇI KOMŞU YAPTI

Umut Ünlü’ye köpeklerin saldırdığını fark eden bir kadın oğluyla birlikte çocuğu kurtardı. Vücudunun birçok yerinden köpekler tarafından ısırılan 8 yaşındaki Umut Ünlü’ye ilk müdahale olay yeri yakınlarında evi bulunan bir sağlık çalışanı tarafından yapıldı.

4 GÜN SONRA YOĞUN BAKIMDA GÖZLERİNİ AÇTI

İhbar üzerine olay yerine sevk edilen ambulansla Ereğli Devlet Hastanesine kaldırılan Umut Ünlü, buradaki müdahalenin ardından Konya Şehir Hastanesine sevk edildi. Burada yoğun bakım ünitesine alınan 8 yaşındaki Umut Ünlü, 4 günlük tedavisinin arından gözlerini açtı.

Baba Durmuş Ünlü, oğlu Umut’un gözlerini açtığı belirterek, sağlık durumunun daha iyiye gideceğini ümit ettiklerini söyledi.

YETKİLİLERE ÇAĞRI: BAŞIBOŞ HAYVANLARI BARINAKLARDA TOPLAYIN

Baba Ünlü dün yaptığı açıklamada, hiçbir hayvana zarar vermediklerini aksine kendileri de severek hayvan beslediklerini belirterek, yetkililere başıboş hayvanların barınaklara toplanması çağrısında bulunmuştu.

Ünlü, “Ben hayvancılık yaptığım için evimde kedim, köpeğim, kuşum her şeyim var. Hiçbir hayvana zarar vermedim bugüne kadar, gelip bakabilirler. Bu çocuğum da benim hayvanların içinde günlük buzağıların sütünü emziriyor, yeri geliyor altını temizliyor. Yani yakın kendisi hayvanlara, biz hayvan düşmanları değiliz. Hayvanları öldürülmesini de istemiyoruz. Bizim tek isteğimiz hayvanların bir araya toplanıp bir şekilde barınaklarda bakılması” dedi.

“O TRAVMA GEÇİRİYORDUR ŞİMDİ”

Oğlunun psikolojisinin bozulduğunu, travma geçirdiğini söyleyen baba Durmuş Ünlü, “Psikolojisi şu anda zaten bozulmuştur o travma geçiriyordur. Artık o sağlık durumu düzelecek psikolojik desteği daha sonra alacak. Tabii o iyileştikten sonra biz önce bir ayağa kalksın, yanımıza gelsin. Ondan sonra artık buradan mı devam edeceğiz, Ereğli’den mi devam edeceğiz, ona o zaman bakacağız” diye konuştu.

Umut Ünlü hastanede yaşam mücadelesi verirken, saldırıya uğradığı alanda köpeklerin dolaşmaya devam etmesi tepkilere neden oldu.