Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, "Köprülü Kavşağın" trafiği rahatlatacağını bildirdi - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, “Köprülü Kavşağın” trafiği rahatlatacağını bildirdi

Bu haber 19 Eylül 2025 - 10:17 'de eklendi ve 0 views kez görüntülendi.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin, Marangozlar Köprülü Kavşağı’nda başlattığı yenileme çalışması sürüyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Marangozlar Köprülü Kavşağı’ndaki yenileme çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Altay, kavşakta oluşan trafik yoğunluğunu azaltmak için yenilikçi bir yöntemle inşa ettiklerini belirtti. Çelik bileşenlerin fabrikada şekillendirilip burada birleştirildiği projede, araçlar ve bisikletler için ayrı tüneller tasarlanıyor. Hedef, vatandaşlara daha hızlı ve güvenli bir ulaşım imkanı sunmak. Projenin yakın zamanda tamamlanması planlanıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin trafiği rahatlatmak için Ankara Caddesi ile Adana Çevreyolu kesişiminde bulunan Marangozlar Köprülü Kavşağı’nda başlattığı yenileme çalışması tüm hızıyla sürüyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, köprülü kavşakta devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek son durum hakkında bilgi aldı. 

“TÜRKİYE’DE BU AÇIKLIKLA VE BU BÜYÜKLÜKLE YAPILMIŞ İLK YÖNTEMİ DENİYORUZ”

Marangozlar Köprülü Kavşağı’nda günün her saatinde çok ciddi bir yoğunluk oluştuğunu ve bu yoğunluğu gidermek adına önemli bir çalışma başlattıklarını kaydeden Başkan Altay, “Şu anda şantiyede kesintisiz bir şekilde çalışıyoruz. Burada inşaatı hızlı yapmak adına yeni bir yöntem deniyoruz. Türkiye’de bu açıklıkla ve bu büyüklükle yapılmış ilk yöntemi deniyoruz.  Çelik parçalar fabrikada bükülmüş olarak geliyor, burada birleştiriyoruz ve basınç kuvvetiyle çalışacak bir sistem oluşturuyoruz. Amacımız en hızlı şekilde ve en şık şekilde şehrimizdeki bu sorunu gidermek. Ekipler yoğun bir şekilde gece gündüz demeden çalışıyor. Yan yollar açarak trafikteki sorunu azaltmaya gayret ettik. İnşallah tamamlandığında şehrimizdeki trafik sıkıntılarından birisini gidermiş olacağız” ifadelerini kullandı.

“TEMEL AMACIMIZ EN HIZLI ŞEKİLDE, EN GÜVENİLİR, EN KONFORLU ULAŞIMI SAĞLAYABİLMEK”

Yapılan çalışmanın tekniğiyle ilgili de bilgi paylaşan Başkan Altay, “Aslında burada tünel mantığıyla bir iş yapıyoruz. Gidiş-dönüş aksında hem araçlarımız için bir tünel oluşturuyoruz hem de bisiklet ve yaya yolları için tüneller oluşturuyoruz. Çelik bir tünelin içinden geçilecek bir sistem oluşuyor. Türkiye’de ilk kez denenen bir yapı. Burada temel amacımız en hızlı, en güvenilir, en konforlu ulaşımı sağlayabilmek. İnşallah en kısa sürede tamamlamayı arzu ediyoruz. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“ŞEHRİMİZİN ALTYAPISINA ÖNEMLİ YATIRIMLAR YAPIYORUZ”

Verilen rahatsızlıktan dolayı Konyalılardan anlayış bekleyen Başkan Altay, “Sabrettiğimizde sonu selamet olacak inşallah. Bu noktada günün her saatinde oluşan trafik yoğunluğu vatandaşlarımıza çok büyük bir bekleme ve trafik sıkışıklığı oluşturuyordu. Özellikle pik saatlerde yanlardan bağlantıyı trafik ekiplerimiz kapatmak zorunda kalıyor ve daha uzun mesafelere gidip İstanbul Yolu’na katılma durumu oluşuyordu. Köprülü kavşağı tamamladığımızda hem transit geçitler hem de yoncalardan bağlantılarla ilgili sorunlar çözülmüş olacak. Şehrimizin altyapısına önemli yatırımlar yapıyoruz. Bundan sonra da inşallah hem raylı sistem hatlarımızla hem de trafikte sıkıntı olan noktalarda bu tür müdahalelerle şehrimizin trafiğini rahatlatmayı amaçlıyoruz. Hayırlı olsun” değerlendirmesini yaptı.

KAYNAK: AA Konya Ekspres Haber Merkezi Furkan Canöz