


Kayseri’de bu akşam teravih namazı sırasında yaşanan olay, büyük tepki topladı. İddiaya göre kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişiler, cemaat namaz kıldığı sırada cami içerisine torpil attı.
İbadet için saf tutan vatandaşlar büyük panik yaşarken, patlama sesi cami içinde korkuya neden oldu. O anlarda bazı vatandaşların namazı bozarak dışarı çıktığı öğrenildi. Şans eseri olayda yaralanan olmadığı belirtilirken, yaşanan saygısızlık büyük infiale yol açtı.
Ramazan ayında, kutsal bir ibadet esnasında yapılan bu sorumsuz ve provokatif hareket, “Bu kadarına da pes!” dedirtti. Vatandaşlar, ibadethanelere yönelik bu tür saldırgan ve ahlak dışı davranışların en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.
Yetkililerin olayla ilgili inceleme başlattığı öğrenilirken, sorumluların bir an önce tespit edilerek adalet önüne çıkarılması bekleniyor.
KONYA EKSPRES HABER MERKEZİ MUHABİR: HAMDİ KORKMAZ



