İYİ Parti’de ‘Koraycılar’ iddiası - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

İYİ Parti’de ‘Koraycılar’ iddiası

Bu haber 21 Eylül 2022 - 3:09 'de eklendi ve 7 views kez görüntülendi.

İktidara yakın Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, İYİ Parti içinde “Koraycılar” diye bir grubun harekete geçtiğini ve pusuda beklediğini öne sürdü.

 Cunhurbaşkanlığı adaylığı konusunda son dönemde CHP ve İYİ Parti’den yükselen farklı sesler, Millet İttifakı’nda gerginliğe neden oldu. Kemal Kılıçtaroğlu’nun adaylığı yönünde CHP kurmaylarından yapılan açıklamalar İYİ Parti’deki rahatsızlığı büyütürken, durumun parti içi mücadeleye de yansıdığı iddia edildi.

Mahmut Övür, Sabah’taki köşesinde “üst yönetime yakın” bir İYİ Partiliye dayandırdığı iddiasında Koray Aydın ekibinin harekete geçtiğini öne sürdü.

Övür’ün yazısının satır başları şöyle:

“Birkaç gündür Akşener’in yaşadığı şaşkınlığın gölgesinde İyi Parti kulislerini izliyorum. Parti içinde CHP’dekinden çok daha fazla bir huzursuzluk var. Bir kere, İyi Partililer Akşener’in Cumhurbaşkanı adayı olmasını istiyor. Onun, “Ben başbakan olacağım” stratejisini yanlış buluyor ve Kılıçdaroğlu’nun bunu fırsata çevirdiğini düşünüyor.
Akşener şimdi geri adım atmaya çalışıyor ama bunu da kamuoyuna açıklayamıyor. Bu yüzden kıvranıp duruyor. Kılıçdaroğlu’nun adaylığına destek verse partisinin oy kaybedeceği ihtimali var; tersini yapıp “Ama yani bu şimdi iyi bir soru olmadı” dese CHP’lilerden zılgıt yiyor.

İYİ PARTİ’DE ‘KORAYCILAR’ KORKUSU

İşi öyle bir noktaya getirdi ki tıpkı CHP’deki “Ekremciler” gibi parti içinde artık “Koraycılar” diye bir grup ciddi ciddi harekete geçmiş, pusuda bekliyor. Üst yönetime yakın İyi Partili biri şöyle diyor:
“İyi Parti ne merkeze oturdu ne de milliyetçi bir çizgiye. Daha önemlisi eğer Kılıçdaroğlu aday olursa, CHP tabanından bize gelecek oylar gelmeyecek. İyi Parti’nin oyu 9 veya 10’da kalırsa parti içi kavga başlar.”
Akşener’in son dönemde Mansur Yavaş’ı öne çıkarması, İmamoğlu’nu elinin altında tutması, hatta bu hafta içinde DEVA ve Gelecek Parti genel başkanlarıyla görüşecek olması, bu sıkışmayı aşma çabasından başka bir şey değil. Aşacak gibi görünmüyor ama yine de Kılıçdaroğlu’nun ev sahipliği yapacağı 2 Ekim’deki 6’lı masa toplantısına eli güçlü gitmek istiyor.
Ama ne yazık ki Akşener’in oraya eli güçlü gideceğine dair İyi Partililerin bir umudu yok. Hatta öyle umutsuzlar ki, “Masayı dağıtır mı yoksa zaman kazanmaya mı çalışır?” sorumuza İyi Partili biri şu cevabı veriyor:
“İkinci ihtimali daha güçlü görüyorum. Çünkü masayı kim kurduysa o dağıtır, bizimkiler değil.” kaynak veryansın tv