İYİ Parti Konya İl Başkanı Gökhan Tozoğlu:İMAR BARIŞI UYGULAMALARINDAN KAYNAKLI MAĞDURİYETLER GİDERİLMELİDİR. - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

İYİ Parti Konya İl Başkanı Gökhan Tozoğlu:İMAR BARIŞI UYGULAMALARINDAN KAYNAKLI MAĞDURİYETLER GİDERİLMELİDİR.

Bu haber 20 Haziran 2021 - 12:10 'de eklendi ve 166 views kez görüntülendi.

İYİ Parti Konya İl Başkanı Av. Gökhan Tozoğlu imar barışı uygulamalarından dolayı mağdur olanların sesi oldu.

Ülkemizde 2018 yılında temelde kamuya gelir elde etme amaçlı olarak imar barışı uygulaması getirilmiş ve bu uygulamadan yararlanan kişilerin belirttikleri taşınmazları yasal hale getirecekleri hatırlatılmıştır.

Bu çerçevede 2017 yılı ve öncesinde inşa edilen taşınmazların yasa kapsamında olduğu belirtilmiş, beyan esas alınmış, belirtilen büyüklüklere göre paralar tahsil edilmiş ve dönem ilerledikçe uygulamalar farklılaşmıştır.

Şehrimizde de imar barışından kaynaklı uyuşmazlıklar artmış. İlgili kuruluşlar imar barışı uygulamasından yararlanan vatandaşlara tebligatlar göndermeye başlamış ve taşınmazlarını yıkmaları gerektiğini belirtmiştir.

Son olarak Selçuklu ilçemize bağlı Sulutas Mahallesi’nde vatandaşlarımıza yazılar ve bildirimler yapılmış 21 Haziran pazartesi gününe kadar taşınmazlarını boşaltmaları istenmiştir. Ancak farklı bölgelerde aynı durumda olan taşınmazlarla ilgili olarak farklı uygulamalar yapılması vatandaşlarımızı rahatsız etmektedir.

Bu aşamada şehrimizi ve ülkemizi idare edenlere düşen temel görev yaşanan mağduriyetin giderilebilmesi için alternatif bir yol ve çözüm bulunmasıdır. Aksi halde vatandaşlarımız maddi olarak büyük bir külfetin altına girmiş olacaklardır.

Konya Ekspres Haber Merkezi