BABACAN'dan GERİ vites! - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

BABACAN’dan GERİ vites!

Bu haber 16 Şubat 2021 - 10:27 'de eklendi ve 146 views kez görüntülendi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘yeni Anayasa’ açıklamalarının ardından gündeme gelebilecek değişikliklerle ilgili ilk dört maddesi üzerinde de konuşulabileceğini savunduğu sözleri tartışmalara neden olunca geri adım attı.

Babacan, “Partimizin tutumu açıktır. Gündemimizde yeni anayasa yoktur” dedi.

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, ülkede “uygun iklim” olduğunda Anayasa’nın ilk dört maddesi üzerinde de konuşulabileceğini savunmuştu. Babacan açıklamasında, “Uygun zemin olduğunda Anayasanın ilk 4 maddesinin değiştirilmesi konuşulabilir. Fakat konuşmak demek değiştirmek demek değildir. Biz bugün sistem değişikliğini konuşmalıyız” ifadelerini kullanmıştı.

Babacan’ın bu sözleri büyük tepki çekti. Tepkiler üzerine Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan’a konuşan Babacan, sözlerinden geri adım attı.Ocaktan, Babacan’la görüşmesini şöyle aktardı:

“Türkiye’nin temel sorunlarıyla ilgili çözüm üretemeyenlerin yapay gündemler oluşturmaya çalıştıklarına dikkat çeken Babacan’ın bu konudaki yaklaşımı şöyle: ‘Ülkemizin içinde bulunduğu derin sorunların çözümünde fikir üretemeyenler, uzun süredir yürütülen kitleleri kutuplaştırma siyasetini güderek gündem oluşturmaya çalışıyorlar. Biz bir senedir tüm sorunların çözümü için gece gündüz çalışıp politikalar üretiyoruz. Laf üreterek, söz dalaşlarına girerek siyaset yapmadık, yapmayacağız.’

Bilindiği gibi AK Parti-MHP-Perinçek koalisyonu şu günlerde, biraz yorgun düştükleri ekonomik krizden kaçmak, biraz da seçmen kitlelerini motive etmek için ‘din-vatan’ eksenli gündem oluşturmak amacıyla yeni bir anayasa pazarlamaya çalışıyorlar. Babacan’a bunun ne anlama geldiğini sordum. Gündemlerinde yeni bir anayasa olmadığını, iktidarın tepeden inmeci ve de dayatmacı bir zihniyetle hareket ettiğini belirten DEVA lideri Babacan’ın bu konudaki görüşleri şöyle:

‘Anayasa, toplumumuzun bir arada yaşama ilkeleridir. Bu nedenle Anayasa tüm geniş toplum kesimlerinin üzerinde anlaştığı bir toplumsal mutabakat metni olmalıdır.

Bir yandan güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçişin, bir yandan da yeni anayasanın tartışıldığı bugünlerde partimizin tutumu açıktır. Gündemimizde yeni anayasa yoktur.