Altılı masada iyi parti krizi. Beklenen oyunbozanlık İyi partiden geldi. - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

Altılı masada iyi parti krizi. Beklenen oyunbozanlık İyi partiden geldi.

Bu haber 27 Eylül 2022 - 23:29 'de eklendi ve 5 views kez görüntülendi.

CHP ile bakanlık paylaşımı konusunda anlaşabileceklerini söyleyen İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz’a, Ali Babacan’ın Deva Partisi’nden tepki geldi. Benzer bir tartışma Ahmet Davutoğlu’nun partisiyle de yaşanmış, Gelecek Partili Selçuk Özdağ, başbakanlığa talip olan Meral Akşener’e “O koltuk bizim hakkımız” sözleriyle seslenmişti.

İP Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz’ın, Twitter’da katıldığı bir sohbet odasında yaptığı açıklamalara DEVA Partisi’nden tepki geldi.

O açıklamasında CHP ve İYİ Parti arasında pazarlık ve bakanlık bölümünün olmadığını ifade eden İYİ Partili Bilge Yılmaz şunları söyledi:

“Bu şartlar altında işimiz kolay değil. İktidara tek başımıza gelecek gibi hazırlanıyoruz ama iktidara tek başımıza gelmeyeceğimizi biliyoruz. Burada bir ittifak olacak. İki büyük üyesi var ittifakın: CHP ve İYİ Parti. Partiler arasında yapılmış bir pazarlık ve bakanlık bölümü yok. En azından benim bildiğim yok. Ben genel başkan değilim. Genel başkanın olduğu toplantılara da katılmıyorum haliyle. Ama şu ana kadar öyle bir karar yok. Bizim görevimiz partinin kalkınma ve ekonomi politikalarında göreve biz alacakmışız gibi hazırlanmak. Aynı zamanda diğer partilerin ekonomi kurmaylarıyla konuşmuyor değiliz. Kerim (Rota) beyle de konuşuyorum, DEVA Partisi’nden konuştuğum insanlar var, CHP’den konuştuğumuz arkadaşlar var. Görüşmelerden sonra Türkiye’nin en iyi, liyakatli kadrosunu kurmamız gerekecek.”

CHP’YLE ANLAŞIRIZ

“Ben şahsen iki büyük ortak olarak CHP’yle beraber anlaşacağımıza inanıyorum. Doğru kadroların göreve geleceğini düşünüyorum. Ama tabii ki tek parti olmasındansa daha zor bir süreç. Ama inanın böyle görüşmeler olayın kolay kısmı. Önce seçimleri kazanalım, gerisi gelir. Tabii seçimler kazanılmadan önce bu tür görev paylaşımları olacaktır. Son detaylarının daha sonraki tarihlerde olacağını düşünüyorum.”

‘O ZAMAN SİZE HAYIRLI OLSUN’

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Bilge Yılmaz’ın açıklamalarına sosyal medyadan yanıt verdi.

Yılmaz’ın sözlerini alıntılayan Ekmen Twitter’dan şöyle yazdı:

“Altılı Masa’da altı parti aynı büyüklükte değil. İki büyük ortak olarak CHP’yle anlaşacağımıza inanıyorum.” şeklindeki sözlerini alıntılayarak, “O zaman size hayırlı olsun diyelim Bilge bey.”

‘O KOLTUK BİZİM HAKKIMIZ’

İYİ Parti ile benzer bir tartışma Ahmet Davutoğlu’nun partisiyle de yaşanmış, Gelecek Partili Selçuık Özdağ, başbakanlığa talip olan Meral Akşener’e “O koltuk bizim hakkımız” sözleriyle seslenmişti. Özdağ’ın ayrıca “6’lı masanın Cumhurbaşkanı adayı belli. Seçim kararı alındıktan bir hafta sonra adayımızı açıklayacağız” ifadeleri dikkat çekmişti.